Mozilla Firefox OS 1.1 με νέα χαρακτηριστικά


Η Mozilla ανακοίνωσε την νέα έκδοση του Firefox OS. Η version 1.1, του ανοιχτού κώδικα λειτουργικού, λανσάρεται και φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων, που δεν υπήρχαν στην αρχική έκδοση.

Το πιο αξιοσημείωτο νέο feature που εντοπίζεται είναι η νέα αναζήτηση εφαρμογών. Πρόκειται για μια μπάρα η οποία είναι τοποθετημένη το πάνω κεντρικό μέρος και προσφέρει αποτελέσματα με μια λίστα web εφαρμογών και ιστοσελίδων που έχουν αναζητηθεί. Μετά την εγκατάσταση του update, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν MMS ενώ οι developers θα έχουν στη διάθεσή τους push notification APIs. Επιπλέον, ο Mozilla έχει καλυτερεύσει την διαχείριση επαφών, με δυνατότητα εισαγωγής επαφών Hotmail και Gmail, προσθήκη αριθμού στην επαφή όταν προστεθεί στο αρχείο, μηνύματα SMS και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μια ακόμα σημαντική προσθήκη είναι και το smart dial, που δουλεύει όπως αναμενόταν.

Φυσικά, δεν λείπουν πολυάριθμες διορθώσεις μικροπροβλημάτων, βελτιώσεις επιδόσεων, σταθερότητας αλλά και καλύτερης λειτουργίας του λειτουργικού, γενικότερα. Το Mozilla Firefox OS 1.1 υποστηρίζει 15 γλώσσες και θα γίνει σύντομα διαθέσιμο σε χρήστες και προγραμματιστές.

Σχόλια