Sony PlayStation 4, όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Η Sony έκανε το θαύμα της και δημιούργησε την τέταρτη γενιά του PlayStation. H επιτυχημένη πορεία της γνωστής παιχνιδοκονσόλας ωθεί την Sony σε καλύτερες δημιουργίες για τη μέγιστη ψυχαγωγία του κοινού. Αν και πάντα θα είναι ένα βήμα πίσω από τα PC, όσον αφορά τις επιδόσεις και όπως άλλωστε ανέφερε και εκπρόσωπος της Nvidia, το PS είναι κάτι άλλο. Και αυτό γιατί προσφέρει πολλά με απλό και γρήγορο τρόπο ενώ είναι και οικογενειακή... υπόθεση. Με το PS4, η Sony δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολλά και να δώσει άλλα τόσα για έρευνα, μελέτη και υλοποίηση σχεδίων.


PlayStation 4, τα χαρακτηριστικά είναι ... αλλού

Η εταιρεία θέλει να προσφέρει κάτι καλύτερο από το προγενέστερο μοντέλο και το πετυχαίνει. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και η Sony εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός. Επιλέγει την AMD ανάμεσα στο χάσμα των εταιρειών και αυτή με τη σειρά της δίνει το «διαμάντι» της για την κονσόλα που θα ζητηθεί πολύ. Στο εσωτερικό ο x86-64 AMD Jaguar διαθέτει 8 πυρήνες και είναι αυτός που θα δώσει ζωή στους νέους τίτλους, μαζί με την AMD Radeon Core Next engine για έως και 1.84TFLOPS!. Νέα γραφικά και μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα θα είναι παιχνιδάκι για το «νέο ζεύγος», το οποίο συνοδεύεται από 8GB GDDR5 όπου παράλληλα απαιτεί χαμηλή ενέργεια. Τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη κονσόλα που απευθύνεται και στον πιο απαιτητικό.

Οι συνδέσεις και τα μέσα ανάγνωσης

To PS4 δεν θα μπορούσε να διαθέτει κάτι λιγότερο από Blu Ray player. To οπτικό μέσο ανάγνωσης διαβάζει τα πάντα με ταχύτητα 6x για τα BD και 8x για τα DVD. Η επικοινωνία με άλλα devices επιτυγχάνεται μέσω της θύρας USB 3.0 ενώ για τις διαδικτυακές συνδέσεις διαθέτει Ethernet, WiFi b/g/n και Bluetooth 2.1 (EDR). Τίποτα λιγότερο αλλά ούτε και περισσότερο από το PS3, αν εξαιρέσουμε τη θύρα USB 3.0. Οι επιλογές αρκετές, γνωστές και οι πλέον απαραίτητες για να είστε πλήρως συνδεδεμένοι. Όσον αφορά τις εξόδους AV, εντοπίζουμε HDMI για μεταφορά εικόνας Ultra High Definition στα και ψηφιακή οπτική έξοδο για τον ήχο. Έτσι, συνδέοντας το στον τελικό ενισχυτή ηχοσυστήματος έχουμε την καλύτερη ηχητική στο παιχνίδι ή κατά την παρακολούθηση ταινιών.

Χειρισμός με το νέο DualShock 4


Μαζί με το PlayStation αλλάζει και ο χειρισμός. Το τηλεχειριστήριο παίρνει άλλη όψη, εξοπλίζεται με επιπλέον στοιχεία και γίνεται πιο λειτουργικό από ποτέ. Το Dual Shock 4 αυτή τη φορά διαθέτει touchpad για περαιτέρω εντολές και πιο άνετη χρήση. Το Light Bar στο πίσω μέρος προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το παιχνίδι (όπως την κατάσταση κάποιου χαρακτήρα κτλ.). Επιπλέον είναι πιο.. social με το κουμπί SHARE για άμεση κοινοποίηση πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο καθώς και έξοδο ήχου. Φυσικά το σχήμα έχει διαμορφωθεί προσφέροντας καλύτερο κράτημα. Ακόμα κάτι νέο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες είναι πως θα μπορεί να επικοινωνήσει με λειτουργικό Windows προσφέροντας έτσι τους βασικούς χειρισμούς.

Υπηρεσίες Cloud και PlayStation Plus



To PlayStation έχει χτίσει μια κοινότητα με online υπηρεσίες που διευκολύνουν ιδιαίτερα τους χρήστες. Παιχνίδια, εφαρμογές και παρέες συνυπάρχουν στον online κόσμο του PS. Με το PS3 να είναι ο πρωτοπόρος της όλης υπόθεσης, το PS4 έρχεται για να βελτιώσει την κατάσταση και να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Έτσι λοιπόν έχουμε το PlayStation Plus, μια συνδρομητική υπηρεσία με 49,99 ευρώ/χρόνο ή συνδρομή 90 ημερών με 14,99 ευρώ που προσφέρει τα εξής:

> Συλλογές άμεσων παιχνιδιών με πάνω από 45 παιχνίδια ετησίως, χωρίς επιπλέον κόστος.
> Δοκιμές παιχνιδιών σε πλήρεις δοκιμαστικές εκδόσεις διάρκειας 60 λεπτών.
> Τεράστιες εκπτώσεις σε μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου του PlayStation Store.
> Κατέβασμα δεκάδων κορυφαίων avatar και δυναμικών θεμάτων για το PlayStation 3, χωρίς επιπλέον κόστος.
> Πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις παιχνιδιών και δοκιμές beta νωρίτερα από άλλους.
> Χρήση αποκλειστικών λειτουργιών όπως η Αυτόματη ενημέρωση και η Αποθήκευση στο διαδίκτυο.

Το PlayStation Plus μπορεί να το αγοράσει κανείς από το PlayStation Store.

Aκόμη, η Sony σε συνδυασμό με την τεχνολογία Gaikai παρέχει πλήρη δοκιμή (μέσω streaming) οποιουδήποτε τίτλου από το Store, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει μια εικόνα πριν προβεί στην αγορά.

Νέα κονσόλα... νέοι τίτλοι παιχνιδιών



Το νέο PS4 δεν θα μπορούσε να μην υποστηριζόταν από μια νέα σειρά παιχνιδιών που αν μη τι άλλο θα εκμεταλλεύονταν και τα νέα χαρακτηριστικά. Για την Ελλάδα, την ημέρα της κυκλοφορίας του οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα παρακάτω:

- Kill Zone Shadow Fall
- Call of Duty Ghosts
- Diablo III
- Watch Dogs
- BattleField 4
- Deep Down
- Need For Speed Rivals
- Fifa 14
- Assassin's Creed IV Black Flag
- NBA 2K 14
- The Witness
- Knack
- Duying Light
- The order: 1886
- Wolfenstein: The new order
- Drive Club
- Destiny
- Infamous: Second son
- Skylanders Swap Force

Sony PS4 Αccessories 

Η νέα κονσόλα έχει και προίκα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί επιπλέον την PlayStation Camera ή τα ενσύρματα στερεοφωνικά ακουστικά.



Κυκλοφορία στην Ελλάδα και τιμή

Η διάθεση του Sony PlayStation 4 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 400€.

Σχόλια