Casio WSD-F10, το smart watch στα καλύτερά του


Από τον τομέα των smart watches δεν θα μπορούσε να απέχει η Casio. Τιμώντας το όνομα της στο χώρο της ωρολογοποϊίας, η ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει το Casio WSD-F10. Εμπνευσμένη από τις σειρές G-Shock και ProTrek, οι οποίες εδώ και χρόνια προσφέρουν πολλά περισσότερα από την απλή ένδειξη ώρας, το νέο ρολόι έρχεται για να ανταγωνιστεί τα υπάρχοντα smart watches.

Αυτή τη φορά όμως το WSD-F10 ξεχωρίζει από τις προγενέστερες σειρές χάρη στα πιο.. "έξυπνα" χαρακτηριστικά. Ενσωματώνει dual-layer LCD οθόνη 1.32-ιντσών και ανάλυσης 320x300 pixels, η οποία είναι και αφής. Έχει αδιαβροχοποιήση στα 50 μέτρα, πιστοποίηση MIL-STD-810 και φυσικά δεν λείπουν μετρητής πίεσης, επιταχυνσιόμετρο, γυρόμετρο και πυξίδα, τα οποία αξιοποιούνται από τις εκάστοτε εφαρμογές. Ακόμη στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει μικρόφωνο αλλά και vibrator για ειδοποιήσεις ενώ επικοινωνεί με κινητά μέσω Bluetooth 4.1 (low energy) και WiFi.


Όσον αφορά τη λειτουργικότητα και αυτά που προσφέρει, εξυπηρετούν τον ποδηλάτη, τον ψαρά αλλά και τον πεζοπόρο. Με τις αντίστοιχες εφαρμογές (ViewRanger, MyRadar,RunKeeper κ.α) ο χρήστης λαμβάνει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν όπως καιρό, υψόμετρο, ταχύτητα, παλίρροια κ.α πολλά ενώ είναι πλήρως συμβατό με εφαρμογές της Google (Gmail, Maps, Fit, Weather, Voice search). Η Casio παράλληλα παρέχει και το Moment Settler+ app για επικοινωνία με το Android ή iOS και επιπρόσθετη ένδειξη στοιχείων και στο κινητό.

Τέλος, η αυτονομία του όταν χρησιμοποιούνται τα έξυπνα χαρακτηριστικά είναι λίγο παραπάνω από μια μέρα ενώ σε timepiece mode περισσότερο από ένα μήνα, χάρη στη ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου, η οποία φορτίζει σε 2 ώρες. To Casio WSD-F10 θα τεθεί προς πώληση τον Απρίλιο με τιμή γύρω στα 500 δολλάρια.

Σχόλια