H Huawei λανσάρει το νέο Mate 9 & το Fit

H Huawei έχει ένα στόχο, και τα προϊόντα της το φανερώνουν. Η κινέζικη εταιρεία θέλει να ξεπεράσει τις Apple και Samsung -άλλωστε είναι κάτι που ανακοίνωσε και η ίδια- βάζοντάς το στόχο για τα επόμενα δυο χρόνια. Με νέα προϊόντα λοιπόν "επιτίθεται"... από το Μόναχο και αυτά είναι το νέο Mate 9, το Mate 9 Porsche Design αλλά και το sports watch Huawei Fit.


Huawei Mate 9

Ξεκινώντας από τη βασική έκδοση του Mate 9, αποτελεί την ανανεωμένη επιλογή για την επιτυχημένη σειρά Mate, ενώ σε σύγκριση με την ναυαρχίδα P9, είναι η εναλλακτική γι'αυτούς που αναζητούν μεγαλύτερη οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, η Huawei εξοπλίζει το νέο smartphone με μεγάλη οθόνη 5.9-ιντσών IPS LCD, ανάλυσης Full HD (373ppi) και γυαλί 2.5D Gorilla. Στο εσωτερικό εντοπίζουμε το Kirin 960 chipset αποτελούμενο από Cortex-A73 (2.4Ghz) και A53 (1.8Ghz) ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει το Mali-G71 MP8. Όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ είναι ελαφρώς πιο δυνατό από το P9 ενώ όπως αντιλαμβάνεστε "φοράει" και την νέα έκδοση του επεξεργαστή Kirin, δημιουργία της ίδιας της Huawei. Η μνήμη RAM είναι στα 4GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 64GB.


Φυσικά ένα κινητό του βελινεκούς αυτού δεν θα μπορούσε να μην έχει δυνατή κάμερα. Γι'αυτό το λόγο διαθέτει διπλό φακό Leica που αποτελείται από ένα RGB των 12MP και ένα black & white των 20MP. Στα χαρακτηριστικά της κάμερας περιλμβάνονται διάφραγμα f/2.2, υβριδικό ζούμ 2x, οπτικός σταθεροποιητής και 4Κ εγγραφή video ενώ στο εμπρόσθιο τμήμα συνυπάρχει μία 8άρα κάμερα (f/1.9) για selfies.

Η Huawei έχει επανασχεδιάσει το EMUI προσφέροντάς την έκδοση 5.0, βασισμένη στο Android 7.0 Nougat. O εξωτερικός σχεδιασμός θυμίζει τα υπόλοιπα μοντέλα ωστόσο διαφέρει ελαφρώς από το Mate 8, διαθέτοντας στρογγυλεμένές γωνίες και μεταλλικό σώμα, πάχους 7.9mm που το καθιστά λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Η αυτονομία της συσκευής σύμφωνα με την εταιρεία φτάνει έως και τις δυο μέρες, χάρη στην μπαταρία των 4000mAh ενώ προσφέρεται και ταχεία φόρτιση (58% σε 30 λεπτά). Στις λεπτομέρειες εντοπίζουμε αναγνωστή δακτυλικών αποτυπωμάτων με απόκριση σε 0.4 δεύτερα, διπλή υποδοχή SIM, Wi-Fi a/b/g/n/ac και USB Type-C.


Huawei Mate 9 Porsche Design

Παρέα με το Mate 9 και αντί μιας Pro έκδοσης, η Huawei λανσάρει και το Mate 9 Porsche Design, μια εναλλακτική πολυτελής έκδοση με κάποιες διαφορές. Η βασική είναι η οθόνη που αποτελείται από dual curved γυαλί τεχνολογίας AMOLED με QHD ανάλυση και διαγώνιο 5.5-ιντσών. Eπίσης, εξοπλίζεται με περισσότερη μνήμη δηλαδή 6GB, αποθηκευτικό χώρο 256GB και μαύρο χρωματισμό.


Huawei Fit

Και μιας και τα sports watches έχουν την τιμητική τους, δεν θα μπορούσε να μην λανσάρει κάτι νέο και η Huawei. Έτσι το Fit είναι αυτό που απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους, λόγω χρηστικότητας, λειτουργιών αλλά και τιμής. Αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για κάθε αθλούμενο και μη, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες (παλμούς, χρόνους, απόσταση, Vo2 max κτλ.) κατά την άσκηση αλλά και ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα κ.α. Η αυτονομία του φτάνει τις 6 ημέρες, είναι αδιάβροχο έως 50 μέτρα και η τιμή του κυμαίνεται στα 130 δολάρια.

Σχόλια