Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα Samsung Galaxy S8 & S8+


Τα νέα Samsung Galaxy S8 και S8+ αποτελούν γεγονός, αφού παρουσιάστηκαν επίσημα στο φετινό Upack event της κορεάτικης εταιρείας. Πάμε να δούμε λοιπόν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών.

Infinity οθόνη και "ανύπαρκτο" home button

H νέα οθόνη είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον με τη πρώτη ματιά. Είναι σχεδόν χωρίς κάδρο με στρογγυλεμένες άκρες και διαγώνιο 5.8- και 6.2-ίνστες αντίστοιχα. Έτσι, με ανάλυση 1440×2960 εικονοστοιχείων, προσφέρουν 570ppi (529ppi για το S8+) σε μια υψηλή αναλογία οθόνης-σώματος 18.5:9 (aspect ratio). Επιπλέον, στην οθόνη ενσωματώνεται και το home button, εξου και το "ανύπαρκτο", το οποίο δουλεύει με την ίδια φιλοσοφία, όπως και του iPhone. Όσον αφορά τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, πλησίον της κάμερας.



Η κάμερα

Σ' αυτό το κομμάτι η Samsung επένδυσε κυρίως στο software και όχι στο hardware. Αυτό, γιατί χρησιμοποιεί ακριβώς όμοια οπτικά μέρη με αυτά του S7. Πρόκειται για την γνωστή κάμερα των 12MP με διάφραγμα f/1.7. Ωστόσο, οι αναβαθμίσεις σε επίπεδο λογισμικού επιτρέπουν στο κινητό πιο βελτιωμένες λήψεις, με πληθώρα επιλογών και φυσικά ακόμα πιο ικανοποιητική φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο εμπρόσθιο τμήμα, υπάρχει ένας νέος φακός για τις selfies αυτή τη φορά στα 8MP με αυτόματη εστίαση.

Η μπαταρία

Στη σκιά του Galaxy Note 7, με την απογοητευτική του πορεία -λόγω μπαταρίας-, η Samsung λανσάρει μια μπαταρία οκτώ σημείων ελέγχου ασφαλείας με βάση τα εργοστασιακά standards. Με 3,000mAh και 3,500mAh για το S8 και S8+ αντίστοιχα, είναι ικανά να προσφέρουν αυτονομία σίγουρα για μια ημέρα ενώ υποστηρίζουν λειτουργία ασύρματης και ταχείας φόρτισης, χάρη στον Snapdragon 835.

Bixby, η εικονική βοηθός

Με από αρκετό καιρό, πλέον και η Samsung διαθέτει εικονική βοηθό. Το Bixby είναι αυτό που θα εκτελέσει εντολές με βάση το τι θα του ζητηθεί από το χρήστη. Είναι ότι και το Siri για το iPhone, ενώ για την ώρα, είναι συμβατό με όλες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Samsung και μελλοντικά είναι ικανή θα συνεργαστεί με εφαρμογές τρίτων που έχουν δημιουργηθεί με SDK.


Λειτουργία γραφείου μέσω Samsung DeX

To DeX είναι μια πρόσθετη βάση γραφείου για τα νέα Galaxy S8 & S8+, που διαθέτει υποδοχή HDMI, θύρες USB και αυτόνομο σύστημα ψύξης. Επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν τα κινητά τους σε αυτό και έπειτα σε ένα monitor, προσφέροντας εμπειρία σαν χρήση σε PC. Έτσι ανά πάσα στιγμή και σε συνδυασμό με ένα πληκτρολόγιο ή ποντίκι μπορεί να εξυπηρετήσει όπως και ένα κλασικός υπολογιστής γραφείου, εκτελώντας κάθε είδους εφαρμογή.

Αναγνώστης Ίριδας, Bluetooth 5.0, Ακουστικά AKG και πολλά άλλα

Πέρα από τα παραπάνω που αποτελούν τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά, τα νέα Galaxy φέρουν μαζί τους κάτι ακόμα. Το Bluetooth 5.0 είναι ένα από αυτά. Το S8 είναι η πρώτη συσκευή παγκοσμίως του φέρει την έκδοση 5.0, η οποία προσφέρει βελτιώσεις στην ποιότητα του ήχου και την ταχύτητα. Επιπλέον, χάρη σε αυτό μπορούν να συνδεθούν ταυτοχρόνως δυο συσκευές Bluetooth, με ανεξάρτητο έλεγχο. Επιπρόσθετα, στη συσκευασία των κινητών θα περιλαμβάνονται ενσύρματα ακουστικά δύο δρόμων, κατασκευασμένα από την AKG, αξίας 99$. Ακόμη κάτι νέο που εντοπίζουμε είναι ο αναγνώστης ίριδας, για ξεκλείδωμα της συσκευής και φυσικά ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Φυσικά και οι δυο συσκευές φέρουν πιστοποίηση IP68, που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά σε σκόνη ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά διακρίνουμε 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό και υποδοχή καρτών micro SD έως 256GB.


Η διάθεση των συσκευών θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου, σε πέντε επιλογές χρωμάτων και τιμή που θα ξεκινά από τα 750$, για το S8.

Σχόλια