Android Ο, διαθέσιμη η beta έκδοση με σημαντικές αλλαγές


Το φετινό keynote της Google ολοκληρώθηκε και ένα σύνολο νέων λειτουργιών παρουσιάστηκε από την εταιρεία. Η όλη φιλοσοφία του Google I/O 2017 βασίστηκε στην βελτίωση των υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και τη παρουσίαση κάποιων νέων. Σημαντική ανακοίνωση αποτελεί το Android O Beta Program, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού για φορητές συσκευές, όπου παίρνει υπόσταση και είναι έτοιμο για δοκιμή.

Η νέα έκδοση του Android για κινητά και tablets έρχεται να βελτιώσει το λειτουργικό της Google στα σημεία που υστερούσε μέχρι πρότινος. Αυτά κατά κύριο λόγο είναι ασφάλεια, η ταχύτητα λειτουργίας, η σταθερότητα και φυσικά η βελτίωση της αυτονομίας.

Όσον αφορά την ταχύτητα, η Google στο Android Ο υπόσχεται δυο φορές ταχύτερη φόρτωση λειτουργικού αλλά και πιο άμεση εκτέλεση εφαρμογών. Αυτό επιτυγχάνεται με σοβαρές αλλαγές που έχει "υποστεί" ο πυρήνας του λειτουργικού, σύμφωνα με την product manager, Stephanie Saad Cuthbertson. Επίσης, η ίδια συμπλήρωσε πως για το κομμάτι της αυτονομίας, πλέον θα "μπουν όρια" ελέγχου της δραστηριότητας στο προσκήνιο, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν καταναλώνει άσκοπα τη μπαταρία των συσκευών. Ακόμη, υπάρχουν μερικές μικρές αλλά χρήσιμες προσθήκες, οι οποίες είναι εμφανείς στο interface και το κάνουν πιο λειτουργικό (notifications, βελτίωση του copy-paste, έξυπνα εικονίδια κ.α.).

Μια ακόμα, από τις σημαντικές αλλαγές του Android Ο είναι η "modular" αρχιτεκτονική, η οποία καθιστά πιο εύκολο για τους κατασκευαστές να ενημερώσουν τις συσκευές τους στις νέες εκδόσεις. Ιδιαίτερη αλλαγή, αν αναλογιστεί κανείς τα καθυστερημένα ή ανύπαρκτα updates στις μέχρι πρότινος συσκευές.

Η πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη και μπορεί όποιος επιθυμεί να την αποκτήσει κάνοντας εγγραφή εδώ. Την αναβάθμιση μπορούν να δεχτούν οι παρακάτω συσκευές:
Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X και Asus Nexus Player.

Τέλος, αναμένονται ακόμα τρία δοκιμαστικά builds τους επόμενους μήνες ενώ όσον αφορά την ονομασία του λειτουργικού πιθανότατα να τροποποιηθεί, με την τελική έκδοση, που υπολογίζεται να δοθεί πριν το τέλος του έτους.

Σχόλια