Η DJI παρουσιάζει το Spark, το μικρότερο και πιο προσιτό της drone


Τους τελευταίους έξι μήνες, το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο των drones έχει την τάση να συρρικνώνει τα μοντέλα του. Με το Mavic να είναι το πιο πρόσφατο και μικρότερο drone, σε σύγκριση με το Phantom, η DJI λανσάρει το Spark. Πρόκειται για το μικρότερο drone της εταιρείας με βάρος 300 γρ. και μέγεθος που δεν ξεπερνά αυτό ενός τσίγκινου κουτιού αναψυκτικών ενώ παράλληλα αποτελεί και το πιο προσιτό τετρακόπτερο της εταιρείας.

Το νέο DJI Spark, μπορεί να ξεγελά λόγω μεγέθους (143×143×55mm) ωστόσο ενσωματώνει αρκετά χαρακτηριστικά που φέρουν τα μεγαλύτερα μοντέλα. Διαθέτει έξυπνο σύστημα πτήσης όπως το ActiveTrack και το TapFly, τα οποία εντοπίζουμε στο Phantom 4 ενώ εξοπλίζεται με πληθώρα αισθητήρων. Ακόμη μπορεί να ελεγχθεί με συγκεκριμένες κινήσεις των χεριών (gesture control) προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή μέσω ενός smartphone. Η αυτονομία φτάνει τα 16 λεπτά πτήσης, με μια φόρτιση, χάρη στη μπαταρία των 1480mAh και έχει τη δυνατότητα να φορτιστεί οπουδήποτε μέσω θύρας micro USB.

Φυσικά, το Spark ενσωματώνει και κάμερα ανάλυσης 12mp για σταθερές λήψεις ή 1080p/30fps για εγγραφή video, η οποία υποστηρίζεται από μηχανικό gimbal δύο αξόνων. Ένα νέο χαρακτηριστικό το QuickShot επιτρέπει στο drone να καταγράφει αυτόματα επαγγελματικού επιπέδου πλάνα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης είναι τα 50km/h, κάτι το οποίο είναι εφικτό σε συνθήκες που δεν υπάρχει ισχυρός άνεμος και η μέγιστη απόσταση απομάκρυνσης φτάνει τα 4χλμ..

To DJI Spark θα κυκλοφορήσει σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς (Alpine White, Sky Blue, Lava Red, Sunrise Yellow, Meadow Green). Η τιμή του για το βασικό πακέτο θα είναι στα 499 δολάρια και η πιο πλούσια εκδοχή με περισσότερα extra θα πωλείται στα 699 δολάρια. Όποιος επιθυμεί μπορεί ήδη να το προ παραγγείλει, με την παράδοση να ξεκινά από τις 15 Ιουνίου.

Σχόλια