H Intel ανακοινώνει την high-end σειρά Core X

Η Intel ανακοίνωσε την νέα οικογένεια επεξεργαστών για σταθερούς υπολογιστές και αυτή δεν είναι άλλη από την Core X. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τους ανανεωμένους Core i5 και Core i7 αλλά και τους Core i9, για αυτούς που δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο.

Η νέα σειρά απευθύνεται στα άτομα που ασχολούνται με games αλλά και επαγγελματίες που ζητούν τα μέγιστα. Είτε πρόκειται για τον πιο πρόσφατο και απαιτητικό τίτλο παιχνιδιού είτε για βαριά επεξεργασία video αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, οι νέοι επεξεργαστές έρχονται για να κάνουν τα πάντα εύκολα και πιο γρήγορα εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα.

Όλα τα νέα μοντέλα της εν λόγω σειράς είναι σχεδιασμένα για να συνεργάζονται με το X299 chipset της Intel, από το οποίο θα αποτελούνται νέες μητρικές που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Η όλη φιλοσοφία της κατασκευής τους βασίζεται στην 6ης γενιάς πλατφόρμα Skylake, όπου η εταιρεία ονομάζει Skylake X ενώ μόνο οι i5 7640X και i7 7740X, αποτελούνται από το Kaby Lake X.


Επιπλέον, η Intel αναβάθμιζει την τεχνολογία Turbo Boost και έτσι η νέα σειρά εξοπλίζεται με το Turbo Boost 3.0, χάρη στο οποίο βελτιώνονται οι επιδόσεις των παράλληλων διεργασιών, με 10% γρηγορότερη multithread επίδοση και κατά 15% καλύτερη σε single thread. Οι επιλογές που προσφέρονται ξεκινούν με ενσωμάτωση τεσσάρων λογικών πυρήνων (4 cores) για τον Intel Core i5 7640X που θα πωλείται στα 242 δολάρια και κορυφώνονται με τον Core i9 Extreme με δεκαέξι πυρήνες (32 thread) και κόστος 1699 δολάρια.

Σχόλια