Asus ROG Zephyrus, το gaming laptop στα καλύτερά του


Η τάση στα gaming laptops τα θέλει να γίνονται λεπτότερα και πιο δυνατά, στοιχεία που θα επιθυμούσε κάθε επίδοξος gamer. Άπό την άλλη, αν και αρκετά νέα μοντέλα είναι ογκώδη (βλ. Acer 21 X), καθώς προσπαθούν να χωρέσουν τελευταίες τεχνολογίες, κάποιες εταιρείες κάνουν την διαφορά.

Εκμεταλλευόμενες το Nvidia Max-Q concept, που συνδυάζει περισσότερο οικονομικές σε κατανάλωση κάρτες GeForce 10-series, πλέον είναι εφικτή η δημιουργία φορητών με μικρό πάχος. Η πρώτη υλοποίηση ενός τέτοιου laptop που φέρει την παραπάνω τεχνολογία, ακούει στο όνομα Zephyrus, και πρόκειται για ένα 15άρι, δημιουργία της Asus.

Το Asus ROG Zephyrus διαθέτει ιδιαίτερα λεπτό σασί αλλάζοντας τα δεδομένα στην κατηγορία των gaming φορητών. Στο εσωτερικό στεγάζεται ο Intel Core i7 και η GeForce 1080 GPU, συνδυασμός που επιβάλλεται σε κάθε high-end υπολογιστή που προορίζεται για παιχνίδια ή εργασίες υψηλού φόρτου. Όσον αφορά το πάχος δεν ξεπερνά τα 17,9 χιλιοστά ενώ το βάρος του είναι μόλις 2,27 κιλά, ιδιαίτερα λεπτό αν αναλογιστεί κανείς πως κάτι αντίστοιχο μπορούσε να ξεπεράσει τα 3,5 κιλά, μέχρι πρότινος.

Πιο συγκεκριμένα, στα τεχνικά χαρακτηριστικά εντοπίζουμε τον τετραπύρηνο Core i7-7700HQ, την κορυφαία Nvidia GeForce GTX 1080, 16GB μνήμης RAM (2400Mhz, DDR4,) και ένα SSD χωρητικότητας 512GB (έως 1TB), ενώ όσον αφορά το κόστος, για τα παραπάνω specs, θα είναι στα 2,699 δολάρια.

Μέρος του "μυστικού" της Asus για να καταφέρει να ενσωματώσει ένα τέτοιο chip γραφικών σε τόσο λεπτεπίλεπτο σασί είναι το ιδιαίτερο σύστημα ψύξης. Αυτό το επιτυγχάνει με ξεχωριστό τρόπο, χάρη στον οποίο η βάση του λάπτοπ ανοίγει. Ειδικότερα, μόλις ανοιχτεί η οθόνη παράλληλα ανοίγει και το κάτω μέρος κατά 6 χιλιοστά με αποτέλεσμα να διοχετεύεται μεγαλύτερο ποσοστό αέρα μέσω των ανεμιστήρων. Έτσι, καταφέρνει να κρατά τη θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς Κελσίου πιο χαμηλά.


Όσον αφορά το πληκτρολόγιο έχει τοποθετηθεί πιο κοντά στο χρήστη, σε σύγκριση με τη κλασική συστοιχία, και το touchpad βρίσκεται τέρμα δεξιά. Και τα δυο είναι πλήρως φωτιζόμενα ενώ το touchpad μπορεί να μετατραπεί σε αριθμητικό πληκτρολόγιο αφής. Από την άλλη, η οθόνη 15,6-ιντσών υποστηρίζει την τεχνολογία G-Sync, που επιτρέπει έως 120Hz ρυθμό ανανέωσης της οθόνης για ακόμα πιο smooth gaming ενώ διαθέτει ανάλυση 1920×1080p. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αυτονομία, με αποτέλεσμα να προσφέρει μόλις 2,5 ώρες λειτουργία, σε streaming HD video, και ομολογουμένως λιγότερο σε ένα high-end παιχνίδι.

Σχόλια