Η Vivo θα λανσάρει πρώτη συσκευή με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη


Η Qualcomm αποκάλυψε την πατέντα της για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος μέσω της οθόνης και παράλληλα έχει και τον πρώτο αγοραστή. Η Vivo θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει smartphone κάνοντας χρήση της εν λόγω τεχνολογίας σε μελλοντικό μοντέλο.


Η Qualcomm εδώ και καιρό δουλεύει πάνω σε αυτό το project που βασίζεται σε διπλό αισθητήρα, έναν κάτω από την οθόνη AMOLED και έναν στο πίσω μέρος (κάτω από την επιφάνεια του μετάλλου). Έτσι, η νέα τεχνολογία αναμένεται να εξυπηρετήσει πολλαπλά, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους κατασκευαστές φορητών συσκευών.

Θεωρητικά, όλη η οθόνη μπορεί να μετατραπεί σε ένα "γιγαντιαίο" fingerprint reader, αν και μάλλον δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ακόμα, η νέα τεχνολογία λόγω της φιλοσοφίας λειτουργίας θα επιτρέπει τη συρρίκνωση των bezels περιμετρικά, με αποτέλεσμα να "στενεύουν" τα όρια της οθόνης.

Παρακάτω, ακολουθεί και ένα σύντομο video που δείχνει -με σχετικά απλό τρόπο- πως λειτουργεί η νέα τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Φυσικά, δεν έχει αναφερθεί πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη συσκευή, αλλά τα ολοκληρωμένα Snapdragon 660 & 630 την υποστηρίζουν ενώ απ' ότι φαίνεται το 835 δεν θα είναι συμβατό.

Σχόλια