Samsung Galaxy Note 8, πιο δυνατό και μεγάλο από ποτέ


H μέρα για το νέο Galaxy Note έφτασε και μετά το προγραμματισμένο ραντεβού η Samsung αποκαλύπτει τη νέα συσκευή. Μετά την μεγάλη αποτυχία του Note 7, η κορεάτικη εταιρεία δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει, αποκαλύπτοντας το Galaxy Note 8. Μαθαίνοντας από τα λάθη και τις συνέπειες του προηγούμενου μοντέλου, η νέα συσκευή έρχεται πλήρως αλλαγμένη και βελτιωμένη σε αρκετά σημεία. Ακολουθώντας την τάση με τα μηδαμινά περιθώρια περιμετρικά, που έφερε το S8/S8+ , το νέο phablet ήρθε για να ταράξει τα νερά της εν λόγω κατηγορίας.

Το Note 8 είναι ένα μεγιστοποιημένο Galaxy S8+ . Έχει την ίδια κυρτή AMOLED οθόνη απλά μεγαλύτερη, με διαγώνιο 6,3-ιντσών (αντί 6,2" του S8+ ) και φυσικά είναι το smartphone με την μεγαλύτερη οθόνη μέχρι στιγμής.


Ξεχωριστό χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί σε Galaxy smartphone είναι το διπλό σύστημα κάμερας. Αποτελείται από ένα 12MP τηλεφακό (AF, F2,4) και ένα 12MP ευρυγώνιο (dual-pixel, F1,7), οι οποίοι ενσωματώνουν οπτικό σταθεροποιητή (dual OIS). Η κάμερα διαθέτει λειτουργία Live Focus για επιτόπου παραμετροποίηση της εστίασης του φόντου (bokeh) και οπτικό ζουμ 2x ενώ το ψηφιακό φτάνει το 10x και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη επιρροή στην ανάλυση, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Samsung. Ακόμη υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης από την εμπρόσθια και πίσω κάμερα, χάρη στο Dual Capture.


Το νέο phablet έχει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης εφαρμογών μέσω του Edge panel και άμεση πρόσβαση σε apps. Ακόμη η ταυτόχρονη λειτουργία εφαρμογών έχει πάει ένα βήμα παραπέρα σε σύγκριση με τα S8/S8+ παρέχοντας δυνατότητα αλλαγής του παραθύρου των εφαρμογών, αναλόγως με το ποια επιθυμεί ο χρήστης να "γεμίζει" περισσότερο την οθόνη.

Όπως και στα Note smartphones του παρελθόντος, το Note εξοπλίζεται με S Pen, που ενσωματώνεται στο σασί και "απελευθερώνεται" με τον καθιερωμένο τρόπο. Φυσικά η ευαισθησία και η λειτουργικότητα του στυλό είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης, χωρίς εμφανές lag.

Ομολογουμένως, το πολυπόθητο Note 8 είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νέρο (IP68) και μπορεί να φορτιστεί σε σύντομο χρόνο (fast charge). Στο πάνω μέρος υπάρχει υποδοχή για microSD έως 256GB, είναι συμβατό με τα Gear VR και το Samsung DEX station. Η μπαταρία του είναι ελαφρώς μικρότερης χωρητικότητας σε σύγκριση με το S8+ (3300mAh αντί 3500mAh) ενώ η RAM είναι αυξημένη κατά 2GB (6GB αντί 4GB S8+ ).


Όπως αντιλαμβάνεστε αν εξαιρέσουμε την διπλή κάμερα, τη RAM, το S Pen και μερικά νέα software χαρακτηριστικά έχει πολλές ομοιότητες με τα S8/S8+ . Σίγουρα αποτελεί μια premium συσκευή που απευθύνεται σ' αυτούς που τα θέλουν όλα και έχουν τη δυνατότητα να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, άλλωστε η τιμή του το καθιστά ιδιαίτερα ακριβό (κόστος περίπου 1000€). Τέλος, για αυτούς που έχουν ήδη ψηθεί και σκοπεύουν να το αγοράσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.

Samsung Galaxy Note 8 specs:
Display: 6.3-inch Quad HD+ Super AMOLED Infinity Display
Resolution: 2960 x 1440 (521ppi)
CPU: Snapdragon 835, 10nm AP
Rear-Facing Camera: Dual system. 12MP wide-angle AF(F1.7), 12MP telephoto AF(F2.4)
Selfie Camera: 8MP AF(F1.7)
OS: Android 7.1.1
RAM: 6GB
Storage: 64GB, expandable up to 256GB

Σχόλια