Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα Google Pixel 2 & Pixel XL 2


Η επόμενη γενιά της σειράς Google Pixel παρουσιάστηκε επίσημα, μετά τις τόσες διαρροές που είχαμε δει αυτό το διάστημα. Η Google λάνσαρε δυο συσκευές στο προγραμματισμένο της event, το Pixel 2 και το Pixel XL 2 ενώ μαζί μ' αυτά ανανεώθηκε και η γκάμα των προϊόντων της με νέα ηχεία-βοηθούς, ασύρματα ακουστικά αλλά και νέο φορητό υπολογιστή, για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο. Στην προκειμένη περίπτωση θα σταθούμε στα δυο κινητά και θα αναφερθούμε κυρίως στις αλλαγές και τις βελτιώσεις που τα κάνουν καλύτερα από τα προγενέστερα μοντέλα.

1. Η κάμερα και των δυο είναι η καλύτερη στην κατηγορία των smartphones.
Το γνωστό DxOMark μετά τις δοκιμές στις δυνατότητες των καμερών, δίνει στα νέα Pixel τη μεγαλύτερη βαθμολογία, με σκόρ 98, το οποίο είναι υψηλότερο από το 94 του iPhone 8 και σαφώς καλύτερο από το προγενέστερο Pixel που έχει σκορ 89.

Από άποψη hardware ο αισθητήρας είναι 12,2MP με διάφραγμα f1/1,8, ενώ είναι και γρηγορότερος στη λήψη. Η νέα συσκευή ωστόσο διαθέτει και οπτικό σταθεροποιητή. Σύμφωνα με τη Google οι κάμερες και των δυο κινητών λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που πετυχαίνουν ταχύτερη αυτόματη εστίαση ενώ μπορούν να προσφέρουν το εφέ "bokeh" σε πορτραίτα, χωρίς δεύτερο φακό. Επιπλέον, ο συνδυασμός software και hardware τα καθιστά πρώτα στην χρήση του Google Lens, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα, τοπία και στοιχεία. Φυσικά υποστηρίζει και AR (Augmented Reality) δυνατότητες όπως στα νέα iPhone 8 και iPhone X.

2. Νέα pOLED οθόνη για το Pixel XL 2
Το Pixel 2 έχει ίδια οθόνη με το προγενέστερο (AMOLED, 5-ιντσών, FHD). Από την άλλη το μεγάλο διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 6-ιντσών τεχνολογίας pOLED με 1440 x 2880 εικονοστοιχεία ή 538 ppi και αναλογία 18:9.  Η σχεδίαση των οθονών θυμίζει αυτή των Galaxy S8 με ελάχιστο περιθώριο περιμετρικά.

3. Ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα
Και οι δυο συσκευές διαθέτουν τύπο ξεκλειδώματος μέσω δακτυλικού αποτυπώματος. Η Google παραμένει σε αυτή τη τεχνολογία βελτιώνοντάς τη ενώ σύμφωνα με την ίδια η ταχύτητα που προσφέρει ο αισθητήρας είναι η μεγαλύτερη σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο κινητό στο πλανήτη.

4. Και οι δυο συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό και τη σκόνη
Με πιστοποίηση IP67, τα νέα κινητά της Google είναι ανθεκτικά στη σκόνη και το υγρό στοιχείο, ωστόσο δεν είναι πλήρως αδιάβροχα.

5. Κανένα από τα δύο δεν έχει έξοδο ακουστικών
Σε κανένα δεν περίσσεψε χώρος για την παραδοσιακή έξοδο 3,5mm. Όλα για το βωμό του χρήματος και την προώθηση των νέων ασύρματων ακουστικών, η έξοδος ακουστικών υφίσταται μόνο μέσω ειδικού αντάπτορα.

6. Κανένα  δεν προσφέρει ασύρματη φόρτιση
Ίσως για την Google να μην παίζει σημαντικό ρόλο η ασύρματη φόρτιση αφού σε κανένα από τα δυο κινητά δεν προσφέρει αυτό τον εναλλακτικό τρόπο φόρτισης. Από την άλλη όμως η υποστήριξη Quick Charging είναι στα εντός, χαρίζοντας έως 7 ώρες λειτουργίας με μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

7. Και τα δυο ενσωματώνουν τον τελευταίας γενιάς Snapdragon
Όπως σε κάθε ναυαρχίδα έτσι και εδώ εντοπίζουμε τον Snapdragon 835 (MSM8998) της Qualcomm με 8 πυρήνες (4x2,45Ghz & 4x1,9Ghz).

8. Μεγαλύτερη ασφάλεια και τελευταία έκδοση Android
Όταν μιλάμε για Pixel και Google το μυαλό πάει σε ότι πιο πρόσφατο και πιο "αγνό" από άποψη software. Έτσι τα νέα κινητά τρέχουν πρώτα το Android 8.0.0 Oreo, κάνοντας τη διαφορά και μάλιστα με ενημερώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια. Από την άλλη, η Google ενδιαφέρετε και για την ασφάλεια των χρηστών της (κι όμως είναι γεγονός...) προσθέτοντας ένα ειδικό chip που αναλαμβάνει να αποτρέψει malware και hardware επιθέσεις από τρίτους.

9. 64GB ή 128GB για δεδομένα και δωρεάν cloud αποθήκευση
Και τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται με 64GB ή 128GB ενώ οι κάτοχοι θα επωφεληθούν της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων στο cloud της Google, εντελώς δωρεάν.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα για τα νέα Google Pixel 2 και Pixel XL 2, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για προ-παραγγελία, με τιμή που ξεκινά από τα ~550€ και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 19 Οκτωβρίου.

Σχόλια