Google Pixelbook: Το ισχυρό Chromebook


H Google θέτει νέους στόχους με το ολοκαίνουργιο Pixelbook. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα Chromebooks, το νέο φορητό είναι ένα σκαλί πιο πάνω τόσο σε επιδόσεις όσο και στην ποιότητα κατασκευής. Η Google όταν ρωτήθηκε ποιος ο λόγος δημιουργίας του Pixelbook, αφού ανεβαίνει η τιμή του και αλλάζει το νόημα ύπαρξης των Chromebooks, τότε η ίδια απάντησε πως δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί μαθητές ή άτομα που ήδη έχουν Chromebook και θέλουν το κάτι παραπάνω ή για αυτούς που επιθυμούν ένα φορητό υψηλών δυνατοτήτων με την υπογραφή της Google.


Εστιάζοντας στα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, αυτό που εντυπωσιάζει είναι o σχεδιασμός και οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες που το κατατάσσουν στα premium φορητά. Οι λιλιπούτειες διαστάσεις του το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για κάθε περίπτωση. Διαθέτει unibody σώμα αλουμινίου πάχους 3,5 χιλιοστών ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά το 1,1 κιλό. Η διαγώνιος της οθόνης είναι 12,3-ιντσών τεχνολογίας LCD και ανάλυσης QHD 2400 x 1600 pixels με πυκνότητα 235ppi και υποστήριξη αφής. Φυσικά το γυαλί της οθόνης έχει επιμεληθεί η Corning, με Gorilla Glass, κάνοντας το ανθεκτικό σε φθορές της καθημερινότητας. Αξιοσημείωτοι είναι και οι μεντεσέδες που επιτρέπουν την πλήρη περιστροφή της οθόνης κατά 360 μοίρες, εξυπηρετώντας και ως tablet ενώ το πληκτρολόγιο διαθέτει οπίσθιο φωτισμό για άνετη χρήση και στο σκοτάδι.

Την επεξεργαστική ισχύ αναλαμβάνουν οι 7ης γενιάς Intel Core i5/i7 ενώ για τη RAM υπάρχουν επιλογές 8 ή 16GB και έως 512GB για αποθήκευση δεδομένων σε δίσκο SSD. Η μπαταρία προσφέρει έως 10 ώρες χρήσης ενώ με 15 λεπτά φόρτισης "χαρίζονται" απλόχερα 2 ώρες χρήσης.

Όσον αφορά το software βασίζεται στο Chrome OS της Google, εμπλουτισμένο με όλες τις τελευταίες ενημερώσεις. Την ασφάλεια του συστήματος αναλαμβάνει το ενσωματωμένο Anti-virus που δουλεύει στο παρασκήνιο ενώ το TPM chip προστατεύει από περαιτέρω επιθέσεις λογισμικού προσφέροντας τα μέγιστα στο χρήστη και το περιεχόμενό του. Ακόμη πρόκειται για τον πρώτο φορητό που διαθέτει το Google Assistant, το οποίο εξυπηρετεί πολλαπλά.


Μια συσκευή σαν το Pixelbook δεν θα μπορούσε να μην έχει και καλούς "φίλους". Το Google Pixelbook Pen είναι ένας από αυτούς και πρόκειται για μια γραφίδα που προσφέρεται ως επιπρόσθετο αξεσουάρ. Είναι ταχύτατη με σχεδόν μη αισθητό lag κατά την γραφή. Έτσι, η Google πετυχαίνει ιδιαίτερη και εφάμιλλη αίσθηση που δίνει την εντύπωση πως γράφεις σε χαρτί. Φυσικά είναι πλήρως συμβατό με το Google Assistant αλλά και πληθώρα εφαρμογών.

Η τιμή του νέου Google Pixelbook θα ξεκινά από τα 999 δολάρια ωστόσο για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία διάθεσης στη χώρα μας ενώ για όσους ζαχαρώνουν το Pen, αυτό θα πωλείται χωριστά στην τιμή των 99 δολαρίων.

Σχόλια