AMD και Qualcomm συνεργάζονται για φορητούς με δυνατότητες σύνδεσης στο LTE

H Qualcomm δίνει δυναμικό παρών στο χώρο των υπολογιστών και μετά την αποκάλυψη των "Always Connected" PCs από την HP και ASUS, που φοράνε τον Snapdragon 835 πλέον φανερώνεται μια νέα συνεργασία, με την AMD. Οι δυο εταιρείες συνεργάζονται πάνω στα Always Connected PCs και στην πλατφόρμα Ryzen προσφέροντας αυτή τη φορά λύσεις για φορητούς υπολογιστές που θα βασίζονται στα LTE modems της Qualcomm. Έτσι, η ένωση θα επιφέρει σημαντικές επιδόσεις σε laptops ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο on-the-go.

Τον Οκτώβριο, η AMD παρουσίασε τα αντίστοιχα chips της σειράς Ryzen για notebooks, με ενσωμάτωση των γραφικών Vega. Με τα benchmarks να υπόσχονται υψηλές επιδόσεις ακόμα και για την κατηγορία των gamers πλέον η AMD, σε συνεργασία με την Qualcomm, θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω, όσον αφορά την ασύρματη δικτύωση. Παντρεύοντας τις επιδόσεις των mobile Ryzen με τα Snapdragon X16 LTE modems στην πράξη θα έχουμε φορητούς με δυνατότητες για online gaming εν κινήσει μέσω δεδομένων του δικτύου. Φυσικά αυτό θα εξυπηρετήσει ποικίλα όλες τις κατηγορίες χρηστών προσφέροντας υψηλές ταχύτητες και εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον David McAffe, διευθυντή διαχείρισης προϊόντων της AMD, το αποτέλεσμα της συνεργασία σε επίπεδο hardware είναι υπό δοκιμή και εξετάζεται η σταθερότητά του καθώς πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ότι τα νέα mainboards, με τα ολοκληρωμένα της Qualcomm, συνεργάζονται σωστά και δουλεύουν χωρίς προβλήματα με το λογισμικό των Windows.

Για την ώρα ούτε η AMD ούτε η Qualcomm έχει αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες ωστόσο η συνεργασία δεν αποτελεί κάτι ολοκληρωτικά νέο, αφού από το 2011, στην AMD παρείχε υλικά ασύρματης δικτύωσης. Φυσικά τα νέα που έρχονται από το χώρο του mobile computing είναι ενθαρρυντικά και μας φανερώνουν πως μελλοντικά τα notebooks, θα επεκτείνουν τις δυνατότητές τους κυρίως στο κομμάτι της δικτύωσης παρέχοντας νέες λύσεις σε κάθε χρήστη.

Σχόλια