To HP Envy X2 είναι ένα Always Connected PC 2 σε 1 με Windows 10


H Microsoft σε συνεργασία με την Qualcomm και άλλους κατασκευαστές λανσάρουν την νέα φιλοσοφία στο χώρο του mobile computing. Tα  Always Connected PCs είναι το νέο όραμα των εταιρειών που παίρνει υπόσταση, θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των notebooks, με σκοπό να προσφέρει πολλά περισσότερα στους χρήστες. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που βασίζεται στην νέα φιλοσοφία είναι το Enνy x2, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από την HP. Το νέο φορητό δεν διαθέτει κάποιον επεξεργαστή της AMD ή της Intel αλλά αποτελείται από το ολοκαίνουργιο Qualcomm Snapdragon 835 και βασίζεται στα Windows 10.

To HP Envy x2 πρακτικά λειτουργεί ως notebook αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet καθώς έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Η εταιρεία διάλεξε τη 2 σε 1 λειτουργία καθώς το κοινό προτιμά περισσότερo αυτή την εκδοχή, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να αποφεύγει το δίλλημα αγοράς notebook ή tablet. Κατασκευαστικά αποτελείται από αλουμίνιο, προσδίδοντάς του ποιοτική εμφάνιση αλλά και αντοχή στο χρόνο ενώ η οθόνη των 12,3-ιντσών δεν ξεπερνά τα 6,9 χιλιοστά πάχους, καθιστώντας το έτσι και ιδιαίτερα λεπτό. Στα υπόλοιπα διακρίνουμε 8GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Ως Always Connected PC αλλά και σύμφωνα με την HP, η αυτονομία του φτάνει τις 20 ώρες ενώ η λειτουργία αναμονής (standby) αγγίζει τις 700 ώρες. Στο τομέα της συνδεσιμότητας φυσικά παρέχει υποστήριξη για δίκτυα LTE 4G - βασικό χαρακτηριστικό αυτής της φιλοσοφίας- καθώς υπάρχει και υποδοχή για nano SIM.

Για την ώρα δεν έχει αναφερθεί το κόστος της συσκευής ούτε και η ακριβής ημερομηνία διάθεσης αλλά υπολογίζεται κατά την περίοδο της Άνοιξης του 2018.

Σχόλια