Εντυπωσιακό light show με 1218 drones της Intel στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 ξεκίνησαν και στην τελετή έναρξης εκτός των άλλων την παράσταση έκλεψε το light show της Intel. Διάφοροι φωτεινοί σχηματισμοί σχετικοί με αθλήματα δημιουργήθηκαν πάνω από το στάδιο, από συνολικά 1218 drones.

Όπως και στην παραπάνω εικόνα, το συμβόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, δημιουργήθηκε από τα Shooting Star drones της Intel. Πρόκειται για μικρού μεγέθους drones τα οποία έχουν σχεδιαστεί από εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας και εξυπηρετούν σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, προσφέροντας μοναδικό θέαμα ενώ το πλήθος σε αυτό το show αυξήθηκε για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάλυση. Τα πάντα ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα Η/Υ, το οποίο συντονίζει τα drones εν πτήσει, βασισμένο σε λειτουργικά στοιχεία όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και το σήμα GPS. Η Intel, λόγω των καιρικών συνθηκών στο Pyeongchang, έχει βελτιώσει τους ρότορες των συγκεκριμένων drone για να αντισταθμίσει τις ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Τέλος, το εν λόγω θέαμα καταγράφηκε στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness, ως τα περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που πετούν ταυτόχρονα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Intel, σε μια παράσταση στη Γερμανία το 2016 που συντονίστηκαν 500 drones.

Σχόλια