O μικρότερος υπολογιστής στο κόσμο από την IBM


H IBM ξεπερνά κάθε προηγούμενο στο φετινό IBM Think conference, παρουσιάζοντας κάτι που ίσως αλλάξει τις ζωές όλων στα επόμενα χρόνια. Η πασίγνωστη εταιρεία κατασκεύασε τον μικρότερο υπολογιστή που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής παγκοσμίως, δείχνοντας έτσι το τι μπορεί να καταφέρει και τη δύναμη έχει στο χώρο της πληροφορικής.

Ο υπολογιστής έχει διαστάσεις 1mm x 1mm και ισοδυναμεί περίπου με την επιφάνεια ενός ανθρώπινου νυχιού. Κόστισε στην εταιρεία λιγότερο από δέκα cents και είναι πιο μικρός από αυτόν που είχε κατασκευαστεί το 2015 από το πανεπιστήμιο του Michigan. Για την ώρα οι πληροφορίες που έχει διατεθεί δεν είναι λεπτομερείς ωστόσο διαθέτει ένα κεντρικό επεξεργαστή αποτελούμενο από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες transistors, μνήμη SRAM, ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο για ενέργεια και μια μονάδα επικοινωνιών η οποία χρησιμοποιεί ένα LED και έναν ανιχνευτή φωτός.

Η δομή του υπολογιστή της IMB
Τέλος, η IBM ισχυρίζεται πως ο εν λόγω υπολογιστής έχει ισχύ όσον ένα x86 chip από το 1990. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει το πρώτο Doom που είχε κυκλοφορήσει για υπολογιστές. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, ας ελπίσουμε να δούμε σύντομα νεότερα για την εξέλιξη του αλλά και χειροπιαστά αποτελέσματα γιατί είναι κάτι που σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα μελλοντικά.

Σχόλια