H Xiaomi λανσάρει το πρώτο της gaming smartphone

 

H Xiaomi λάνσαρε ένα νέο gaming smartphone μπαίνοντας στο "παιχνίδι" που ξεκίνησε η Razer. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία gaming που μπορεί να αποκτήσει κανείς μέσα από ένα κινητό. Με τον πιο πρόσφατο Snapdragon, μια γιγαντιαία μπαταρία και ειδικό σύστημα ψύξης, το Black Shark σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Η συσκευή έχει εξοπλιστεί με μια οθόνη 5,99-ιντσών (18:9) IPS LCD ανάλυσης Full HD+ και 97% κάλυψη χρωμάτων της παλέτας DCI-P3. Στο εσωτερικό βρίσκεται ο Snapdragon 845 σε συνδυασμό με το Adreno 630 GPU. Για μέγιστες επιδόσεις η Xiaomi έχει χρησιμοποιήσει ένα custom σύστημα ψύξης με υγρό στοιχείο, με το οποίο επιτυγχάνεται έως και 8°C μικρότερη θερμοκρασία.


Στα υπόλοιπά, το Black Shark θα προσφερθεί σε δυο εκδόσεις με: 6GB RAM + 64GB ROM και 8GB  RAM + 128GB ROM. Ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι ο επεξεργαστής εικόνας είναι από την MEMC και χάρη σε αυτόν τα χρώματα είναι πιο πιστά όπως και η συνολική απεικόνιση είναι πιο ομαλή όταν χρειάζεται. Τον ήχο αναλαμβάνει το ένα ηχείο σε συνδυασμό με το ακουστικό, που προσφέρουν στερεοφωνική κάλυψη. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει ένα σύστημα διπλών καμερών 12MP f/1,25 + 20MP f/1,75 με φακό 6 στοιχείων και dual-LED flash ενώ η selfie camera αποτελείται από έναν αισθητήρα 20MP με f/2,2.
Ο σχηματισμός (X-shape) του Black Shark βοηθά στο καλύτερο κράτημα με τα δυο χέρια ενώ μπορεί να εφαρμόσει και το ειδικό Gamepad που έχει δημιουργήσει η Xiaomi, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν στους πρώτους 50000 αγοραστές.
Φυσικά βασίζεται στο Android Oreo με το νέο JOY UI, που πρόκειται για ένα custom launcher που φέρει αρκετά στοιχεία και εφαρμογές από MIUI της Xiaomi ενώ η τροφοδότηση παρέχεται από την μπαταρία των 4000mAh που είναι αρκετά ικανή.


Το Xiaomi Black Shark θα διατεθεί σε δυο χρωματικούς συνδυασμούς ( Polar Night Black & Sky Gray) και τις επιλογές (ανάλογα τη μνήμη) που προαναφέρθηκαν με τιμές 387€ και 452€ ενώ το Black Shark Gamepad μετά την δωρεάν διάθεση θα πωλείται στην τιμή των 23€. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου στην Κίνα ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε (και αν) θα το δούμε στις υπόλοιπες χώρες.

Σχόλια