Google I/O 2018: τα σημαντικότερα νέα του φετινού keynote


Στην Καλιφόρνια και στο αμφιθέατρο του Mountain View λαμβάνει μέρος το φετινό Google I/O 2018 φέρνοντας αρκετά νέα που έρχονται να βελτιώσουν τις υπηρεσίες της Google. Δίνοντας έμφαση στα κυριότερα ακολουθούν οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από το χθεσινό keynote που σίγουρα θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες:

ANDROID P
Η νέα ενημέρωση υπόσχεται πολλά και θα αλλάξει αρκετά. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι πλοήγηση στο μενού που επιτυγχάνεται κυρίως με gestures, αφήνοντας στο παρελθόν τα τρία βασικά κουμπιά, που ξέραμε μέχρι πρότινος. Το mobile OS της Google πάει να μοιάσει σ' αυτό του iPhone X, αφού προστίθενται περισσότερες λειτουργίες αποκλειστικά με gestures. Ακόμα νέο Dashboard με στατιστικά χρήσης του τηλεφώνου (χρόνο που ξοδεύονται σε εφαρμογές κτλ.) αλλά και ανανεωμένη εμφάνιση περιλαμβάνει το Android P. Αναμένεται στα μέσα του καλοκαιριού ενώ μια public beta είναι ήδη διαθέσιμη για ορισμένες συσκευές της Google, Sony, Nokia κ.α.

ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ GOOGLE ASSISTANT
Ο ψηφιακός βοηθός της Google εμπλουτίζεται με ποικιλία φωνών έχοντας πλέον οι χρήστες στη διάθεσή τους έξι επιπλέον, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

GMAIL ME ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το Gmail γίνεται πιο... έξυπνο προσφέροντας την δυνατότητα να συνθέτει μηνύματα. Φυσικά όχι εντελώς μόνο του αλλά όταν δημιουργεί κανείς ένα mail, κατά την πληκτρολόγηση εμφανίζεται αυτόματα αυτό που πιθανόν να ήθελε να γράψει, αποτρέποντας την επιπρόσθετη πληκτρολόγηση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας AI που κάνει την σύνταξη ενός mail πιο σύντομη κερδίζοντας έτσι χρόνο. Η "Έξυπνη Σύνθεση" θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (AI) ΣΤΟ GOOGLE MAPS
Street View και AI συνεργάζονται για να παρέχουν live πληροφορίες καθοδήγησης στους χάρτες της Google. Κάνοντας χρήση της κάμερας και αλγορίθμων, η Google θα προσφέρει καθοδήγηση δείχνοντας σε πραγματικό χρόνο προς τα που πρέπει να κατευθυνθεί ο οδηγός για να φτάσει στο προορισμό του.

ΤΟ GOOGLE PHOTOS ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ
To Google Photos αποκτά νέα features όπως την ικανότητα να διαχωρίζει αντικείμενα από το background ενώ θα μπορεί να χρωματίσει παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες εντελώς αυτόματα. Παράλληλα, θα προτείνει στους χρήστες να διορθώσουν φωτογραφίες από τη Συλλογή τους που χρειάζονται βελτίωση.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE NEWS APP
Και το Google News app αποκτά δυνατότητες AI. Με αυτό τον τρόπο αναλύει όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο κάθε στιγμή και οργανώνει όλα αυτά τα άρθρα, videos κ.α σε storylines, εξατομικευμένα στα ενδιαφέροντα του χρήστη.

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ GOOGLE LENS
Πλέον μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να αντιγράψουν κείμενο που απεικονίζεται στην οθόνη του κινητού, από την κάμερα, και να το επικολλήσουν οπουδήποτε. Ακόμη, η εταιρεία εισάγει μια νέα λειτουργία "στυλ αντιστοίχισης" που θα σαρώνει κάτι που δείχνει η κάμερα και θα βοηθάει να το αγοράσεις από τους λιανοπωλητές Διαδικτύου. 

Σχόλια