SOLOS smart glasses, τα απόλυτα γυαλιά για αθλητές


Όσον αφορά τη SOLOS πρόκειται για μια εταιρεία που έγινε γνωστή από τα smart glasses της, τα οποία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για ποδηλάτες και κάθε είδους αθλητή. Τα γυαλιά της εταιρείας παρουσιάστηκαν επίσημα, στην έκθεση προϊόντων τεχνολογίας CES 2018 και πρόκειται για τα μοναδικά του είδους τους. Είναι ιδιαίτερα ελαφριά και απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν ένα καλό ζευγάρι γυαλιών για προστασία των ματιών σε συνδυασμό με μια συσκευή απεικόνισης πληροφοριών κατά την προπόνηση.

Τα SOLOS smart glasses διαθέτουν σχεδιασμό που παραπέμπει στα αθλητικά γυαλιά άλλων εταιρειών παρ' όλα αυτά ένας μικρός βραχίωνας, που προεξέχει από τον δεξί φακό, είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Όταν χρησιμοποιούνται τα γυαλιά ο εν λόγω βραχίωνας λειτουργεί ως projector απεικονίζοντας σημαντικές πληροφορίες κατά την διάρκεια της άθλησης. Με αυτό το τρόπο δεν αποσπάται η προσοχή του αθλητή για να κοιτάξει οποιαδήποτε άλλη συσκευή που είναι εκτός του οπτικού του πεδίου, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ασφάλεια. Τα απαραίτητα στοιχεία προβάλλονται στον δεξί φακό παρέχοντας διαφάνεια για να μπορεί ο αθλούμενος την ίδια στιγμή να έχει εικόνα του τι συμβαίνει μπροστά του. Το περιεχόμενο παρουσιάζεται σε υψηλή ανάλυση για να είναι απόλυτα ευδιάκριτο ακόμα και σε πλήρη ηλιοφάνεια.

Αυτά που απεικονίζονται στην οθόνη είναι πληροφορίες καθοδήγησης (turn-by-turn) σε συνδυασμό με στοιχεία για την επίδοση του αθλητή (watts, km/h, στροφές, μέση ταχύτητα κ.α) αλλά και εισερχόμενες κλήσεις. Επιπλέον, τα έξυπνα γυαλιά της SOLOS συνοδεύονται από εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία (για iOS και Android) και βοηθά στην επίτευξη στόχων ενώ παρέχεται και φωνητική λειτουργία.

Τα SOLOS smart glasses είναι ήδη διαθέσιμα και πωλούνται στην τιμή των 420€.

Σχόλια