Oppo Find X με all-screen οθόνη και μηχανισμό απόκρυψης κάμερας

Οι εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν συσκευές με μηδενικά περιθώρια οθόνης όμως η πλειοψηφία αφήνει μια μικρή εσοχή για το ακουστικό, την εμπρόσθια κάμερα και ορισμένους αισθητήρες. Όπου και να στραφεί κανείς η μικρή εσοχή υπάρχει παντού παρ' όλα αυτά η Oppo κερδίζει τις εντυπώσεις με το Find X το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα και έχει 93,8% αναλογία οθόνης σώματος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κινητό με οθόνη που καλύπτει όλο το εμπρόσθιο μέρος κάνοντας έτσι τη μεγάλη διαφορά.

Το Oppo Find X αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας που κρύβει άσσους στο μανίκι και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα smartphones. Μένοντας στην οθόνη, είναι τεχνολογίας OLED, διαγωνίου 6,42-ιντσών με ανάλυση 1080p+. Η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την οθόνη "καθαρή" από εσοχές δημιουργώντας ένα αυτόματο μηχανισμό όπου ανασηκώνει ένα τμήμα του κινητού, πάνω από την οθόνη. Έτσι, σε αυτό έχει τοποθετήσει όλους τους αισθητήρες, το ακουστικό καθώς και τις κάμερες αποκρύπτοντάς τα όταν δεν χρειάζονται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διατηρήσει μια οθόνη απαλλαγμένη από εσοχές προσφέροντας μια πανοραμική θέαση με ratio 19.5:9.

Η Oppo όπως αντιλαμβανόμαστε θέλει να κάνει διαφορά και με την εν λόγω συσκευή το καταφέρνει. Έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και συζητιέται πολύ λόγο του πρωτοπόρου μηχανισμού που χρησιμοποιεί. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός λειτουργεί αυτόματα όταν χρειάζεται και έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο προσφέροντας πάνω από 300,000 ανοιγο-κλεισίματα, σύμφωνα με τις δοκιμές της εταιρείας. Στην πράξη, όταν χρειαστεί κανείς να ξεκλειδώσει την συσκευή, να τραβήξει selfie ή να χρησιμοποιήσει την βασική κάμερα, το πρόσθετο τμήμα αναδύεται αυτόματα σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, κάνοντας εφικτή την χρήση των αντίστοιχων εξαρτημάτων.


Στο πίσω μέρος του αναδυόμενου τμήματος η Oppo έχει ενσωματώσει ένα εξαιρετικό σύστημα καμερών με 20MP & 16MP, με μεγάλες φωτογραφικές δυνατότητες και υποστήριξη AI. Από την άλλη, το εμπρόσθιο αναδυόμενο τμήμα φιλοξενεί τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου καθώς και την κάμερα (25MP) για selfies.


Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Find X είναι η πολύ γρήγορη φόρτιση που προσφέρει. Η μπαταρία των 3730mAh μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 35 λεπτά χάρη στην τεχνολογία VOOC. Έτσι, ξεπερνά κάθε προηγούμενο αφήνοντας πίσω αρκετές εταιρείες στο κομμάτι της φόρτισης. Στα υπόλοιπα έχουμε μια συσκευή που βασίζεται στο Android 8.1 Oreo σε συνδυασμό με το Color OS 5.1 της Oppo.

Το Oppo Find X θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη με τιμή γύρω στα 1000€.


Oppo Find X specs
Οθόνη: 6,42", 93,8% screen ratio, Panoramic Arc, 1080 x 2340 pixels, 401ppi, Gorilla 5
Επεξεργαστής: Snapdragon 845 (4 x 2,8Ghz + 4 x 1,7Ghz)
Γραφικά: Adreno 630 GPU
RAM: 8GB
ROM: 256GB (upgradable with microSD up to 400GB)
Κάμερες: Κύρια: 16MP & 20MP / Selfie: 25MP

Σχόλια