Η Apple θα προμηθεύεται OLED οθόνες και από την LG


H Apple σύντομα θα χρησιμοποιεί OLED οθόνες από την LG σύμφωνα με τις τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Bloomberg.

Με το να έχει ως εναλλακτικό πάροχο την LG, η Apple θα μπορεί να δημιουργεί γρηγορότερα τις συσκευές της ενώ θα μπορέσει να μειώσει και τα κόστη. Μέχρι πρότινος τα panel αγοράζονταν από την Samsung, η οποία αποτελούσε μονοπώλιο, στη μεταξύ τους συνεργασία.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η LG θα παρέχει περίπου 2 έως 4 εκατομμύρια OLED οθόνες, ως αρχική συμφωνία και εν συνεχεία το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί. Συγκριτικά με την Samsung, το αρχικό deal που είχε συμφωνηθεί για τις οθόνες των iPhone X ήταν πολύ παραπάνω, φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια OLED panels.

Αν οι πληροφορίες επισημοποιηθούν τότε θα αποτελεί κάτι καλό για τις τρείς εταιρείες αλλά και τους καταναλωτές αφού δεν αποκλείεται να κατασκευαστούν και επιπλέον μοντέλα iPhone με OLED οθόνες, που πιθανόν να έχουν και χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με το iPhone X. Από μεριά της η Apple δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς δεν έχει κοινοποιήσει επίσημα το τί πρόκειται να κάτι.

Σχόλια