Το ακριβότερο MacBook Pro τώρα φτάνει τα 6700$


H Apple αναβάθμισε το 13άρι και 15άρι MacBook Pro με τους νέους 8ης γενιάς επεξεργαστές της Intel. Ακόμη προσφέρει επιλογές για παραπάνω RAM καθώς και για αποθηκευτικό χώρο. Παρ' όλο που τα βασικά μοντέλα θα πωλούνται στην ίδια τιμή (από 1799$ το 13άρι και από 2399$ το 15άρι) το αναβαθμισμένο MacBook Pro στα καλύτερα του φτάνει τα 6700$ που σημαίνει πως θα πωλείται έως και 2400$ παραπάνω από το δυνατότερο MacBook Pro του 2017.

Αν και φαίνεται λίγο περίεργο, στην ουσία το αυξημένο κόστος υπάρχει γιατί φέτος η Apple προσφέρει περισσότερες επιλογές καθώς και δυνατότερα χαρακτηριστικά. Η ουσιαστική διαφορά είναι πως πλέον διατίθενται δυο νέες προτάσεις αναλόγως τα specs και τα χρήματα που θέλει να ξοδέψει κάποιος. Έτσι, με 400$ ο αγοραστής θα έχει στη διάθεσή του 32GB RAM ενώ με 3200$ (!!!)επιπλέον θα έχει 4TB αποθηκευτικού χώρου σε SSD. Φυσικά υπάρχει και επιλογή για επεξεργαστή Core i9 2,9Ghz με επιπλέον 300$, όπου μ' αυτά και μ' αυτά το κόστος από την αρχική έκδοση φτάνει τα 6700$ κάνοντας την πιο πλούσια έκδοση του MacBook Pro και την πιο ακριβή στα χρονικά.

Αν και τα χρήματα είναι πάρα πολλά όπως αντιλαμβανόμαστε προορίζονται για επαγγελματίες ή για enthusiast χρήστες που αναζητούν τα μέγιστα από τα MacBook τους. Από την άλλη το κόστος πάντα εξαρτάται από το τί θα προσθέσει ως extra ο καθένας αφού όπως προαναφέρθηκε, η βασική έκδοση του νέων MacBook Pro κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα τιμών συγκριτικά με τα προγενέστερα.

Σχόλια