To Gorilla Glass 6 αντέχει σε έως και 15 πτώσεις


Η Corning παρουσίασε την έκτη γενιά του Gorilla Glass, δίνοντας έμφαση κυρίως στη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, σε σύγκριση με τα προγενέστερα. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να αντέξει έως και 15 πτώσεις από ύψος ενός μέτρου και είναι δυο φορές καλύτερο από το Gorilla Glass 5.

Καθώς τα κινητά γίνονται λεπτότερα και ο σχεδιασμός των οθονών απαιτεί μικρότερου πάχους τζάμια υπήρχαν αμφιβολίες για την αντοχή τους αφού λεπταίνουν, με αποτέλεσμα να χάνουν μέρος της ανθεκτικότητάς τους. Παρ' όλα αυτά η Corning ισχυρίζεται πως όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στην πραγματικότητα σε ισχυρότερα smartphones αφού η δημιουργία καλύτερου τζαμιού σε συνδυασμό με το λεπτό μεν καλύτερο δε σασί τα κάνει πιο γερά. Έτσι, το Gorilla Glass 6 προσφέρει αυξημένη αντοχή σε καθημερινές πτώσεις αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο της οθόνης που αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο.

Από την άλλη σχετικά με την ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές η εταιρεία ανέφερε πως βρίσκεται στα ίδια επίπεδα και πως δεν αλλάζει κάτι. Αν και ανθεκτικότερο στην συνολική του κατασκευή και γενικά καλύτερο, το Gorilla Glass 6 δεν προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στις γρατζουνιές τις καθημερινής χρήσης.

Το έκτης γενιάς τζάμι βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής και είναι διαθέσιμο στις κατασκευάστριες κινητών. Αναμένεται να το δούμε σε νέα μοντέλα σύντομα στους επόμενους μήνες.

Σχόλια