Windows 10, θα προβλέπουν πότε πρέπει να γίνονται ενημερώσεις λογισμικού


Μια ενοχλητική ικανότητα των Windows 10 είναι η εκκίνηση εγκατάστασης ενημερώσεων κατά τη διάρκεια χρήσης τους, με την αυτόματη πραγματοποίηση επανεκκίνησης. Ενώ η Microsoft έχει προσπαθήσει να επιδιορθώσει αυτό το ζήτημα με υπενθυμίσεις εγκατάστασης, οι χρήστες παραπονούνται πως οι ενημερώσεις επανεκκινούν τις συσκευές τους και μάλιστα κατά τη διάρκεια κάποιας εργασίας.

Η Microsoft λαμβάνει υπόψιν της τα σχόλια των χρηστών και γι' αυτό το λόγο διαμορφώνει το τρόπος ενημέρωσης λογισμικού κάνοντάς το πιο προβλέψιμο. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο τρόπο ο οποίος θα προβλέπει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει η συσκευή επανεκκίνηση, με τη χρήση μηχανών εκμάθησης (machine learning). "Δεν θα ελέγχουμε μόνο εάν απλά χρησιμοποιείτε την συσκευή, πριν από το restart, αλλά επίσης θα προβλέπεται εάν έχει αφεθεί ο υπολογιστής και ο χρήσης έχει απασχοληθεί με κάποια άλλη δραστηριότητα", αναφέρει η Dona Sarkar, επικεφαλής του MS Windows Insider.

Η εταιρεία δοκιμάζει το νέο μοντέλο και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι πρώτοι χρήστες που θα τεστάρουν το τρόπο ενημέρωσης θα λάβουν το Redstone 5 και 19H1 update και αν όλα πάνε καλά, η Microsoft θα έχει καταφέρει να δώσει λύση σε ένα ενοχλητικό θέμα των Windows 10.

Σχόλια