DJI Mavic 2 Pro & Zoom, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα drones


Από το 2016, το DJI Mavic Pro αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή drone της αγοράς, λόγω του μεγέθους και το χαρακτηριστικών που προσφέρει. Πρόκειται για ένα drone που έχει ότι χρειάζεται ο καθένας για hobby αλλά και ως επαγγελματική λύση για εναέριες φωτογραφίες και video.

Πλέον, η DJI εξελίσσει το επιτυχημένο μοντέλο της και όπως είχαμε ξανά αναφέρει στα τέλη Ιουλίου, δυο νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες. Το Mavic 2 Pro και το Mavic 2 Zoom αποτελούν τους διαδόχους του Mavic Pro, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στους υποψήφιους αγοραστές.

Μιας και κανένα από τα δυο δεν περνά απαρατήρητο και όσοι σκέφτονται να προχωρήσουν στην αγορά τους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες παρακάτω ακολουθούν όλα αυτά που χρειάζεται να ξέρει κανείς για τα δυο νέα drones:

Mavic 2 Pro


Ξεκινώντας με την έκδοση «Pro», βασικό νέο χαρακτηριστικό είναι η κάμερα. Στην προκειμένη περίπτωση έχει υπάρξει συνεργασία με την Hasselbland, η οποία έχει δημιουργήσει την κάμερα του νέου drone. Με αισθητήρα 1-ίνστας 20 MP, μεταβλητό διάφραγμα (f/2.8-f/11), 14 stops δυναμικού εύρους και την μοναδική τεχνολογία Natural Color Solution (HNCS) της εταιρείας, η εν λόγω κάμερα υπόσχεται πολλά και όχι αδίκως. Επιπλέον είναι ικανή να καταγράψει video H.264 και H.265 (έως 100 Mb/s) σε πλήρη ανάλυση 4K UHD. Παράλληλα νέα χρωματικά προφίλ, ένα από αυτά το 10 bit Dlog-M ανοίγει νέους ορίζοντες σε κινηματογραφιστές.

Mavic 2 Zoom


Συνέχεια έχει το «Zoom», το οποίο όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του προσφέρει οπτικό ζουμ 24mm-48mm καθώς και ψηφιακό στα 96 χιλιοστά. Ο αισθητήρα είναι όμοιος με αυτόν που φοράει το υπάρχον Mavic 2 Pro με διαστάσεις 1/2.3-ίντσας και ανάλυση 12 MP ωστόσο έχει εμπλουτιστεί με το χαρακτηριστικό "Super Resolution" που χρησιμοποιεί οπτικό ζουμ για να καταγράψει και να ενώσει 9 φωτογραφίες μαζί για συνολική εικόνα ανάλυσης 48 MP.



Αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά

Εκτός της βασικής αλλαγής που αποτελεί η κάμερα και των δυο, στα νέα μοντέλα έχουν προστεθεί νέα χαρακτηριστικά:

Αποφυγή εμποδίων: Πλέον υπάρχουν 10 αισθητήρες για αποφυγή εμποδίων προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια κατά το πέταγμα

Καλύτερο Gimbal: Με ανανεωμένο σχεδιασμό το νέο gimbal είναι καλύτερο προσφέροντας βελτιωμένη σταθεροποίηση στις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ενσωματωμένη μνήμη: Οι νέες εκδόσεις διαθέτουν ενσωματωμένη μνήμη 8GB, κάτι που είχαμε δει για πρώτη φορά στο Mavic Air.

Μοτέρ και προπέλες: Τα μοτέρ είναι ελαφρώς μεγαλύτερα προσφέροντας περισσότερη δύναμη, όταν χρειάζεται ενώ οι προπέλες έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι πιο αθόρυβες, όπως και του Mavic Pro Platinum. Ενδεικτικά η μέγιστη ταχύτητα των Mavic 2 είναι στα 72km/h.

Χρόνος πτήσης: Με ανανεωμένη σχεδίαση και αεροδυναμική βελτιωμένη κατά 19% τα νέα drones προσφέρουν έως και 31 λεπτά πτήσης.

Χειριστήριο: Εκτός του νέου χρώματος, το χειριστήριο προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως ασύρματη μεταφορά εικόνας 1080p σε απόσταση 8 χιλιομέτρων κ.α.

Τέλος, για τους υποψήφιους αγοραστές, οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και οι τιμές διαμορφώνονται στα 1450$ για το «Pro» και στα 1250$ για το «Zoom».


Σχόλια