Lenovo ThinkPad P1, λεπτό και πανίσχυρο λάπτοπ για επαγγελματίες


H Lenovo περνάει σε άλλο επίπεδο με τον νέο φορητό ThinkPad P1, καθώς καταφέρνει να προσφέρει επαγγελματικές επιδόσεις σε πολύ μικρές διαστάσεις, προσφέροντας μέγιστη φορητότητα.

Το νέο ThinkPad P1 είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από κάθε άλλο workstation laptop της Lenovo, με πάχος 18 χιλιοστά και βάρος μόλις 1,71 κιλά. Θα μπορούσε κανείς να το συγκρίσει με το λεπτεπίλετο MacBook Air ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το εσωτερικό του κρύβει πολύ πιο ισχυρό hardware. Ξεκινώντας με την οθόνη διαθέτει διαγώνιο 15,6-ιντσών ανάλυσης UHD 4K (400nits, 100% Adobe clolor gamut, 10-bit color depth) γραφικά Nvidia Quadro P series και επιλογές επεξεργαστών ανάμεσα σε 8ης γενιάς Intel Core ή Xeon με συχνότητες έως τα 4,6Ghz. Υποστηρίζει έως και 64GB μνήμη RAM και 4TB σε NVMe SSD για αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα παρέχει εξόδους HDMI, 2 x USB 3.1 και 2 x Type-C ενώ δεν λείπει ο αναγνώστης καρτών μνήμης αλλά και ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος για μέγιστη ασφάλεια.


Ο σχεδιασμός του αποκαλύπτει τον επαγγελματικό του χαρακτηριστικά διαθέτοντας μαύρου χρώματος ανθεκτικό σασί, κορυφαίο πληκτρολόγιο της εταιρείας και γυάλινο touchpad. Επιπλέον έχει περάσει 12 στρατιωτικού βαθμού δοκιμασίες και 200 ποιοτικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αξιοσημείωτη είναι η υποστήριξη του προτύπου Dolby Atmos στην έξοδο των ακουστικών για βελτιωμένη μουσική εμπειρία.

Το ThinkPad P1 θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου με ενδεικτική τιμή που θα ξεκινά από τα 1950 δολάρια.

Σχόλια