Samsung Galaxy Note 9, μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από ποτέ


Μετά από αρκετές διαρροές το Galaxy Note 9 παρουσιάστηκε επίσημα από την Samsung. Η νέα ναυαρχίδα αποτελεί την εξέλιξη του Note 8 όπου υπόσχεται "να μην σε καθυστερήσει ή να σε αφήσει ποτέ, όταν χρειάζεσαι", σύμφωνα με την εταιρεία. Πρόκειται για μια συσκευή με κορυφαία χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα πιο ισχυρά στην κατηγορία του.

Πιο συγκεκριμένα διαθέτει οθόνη 6,4-ιντσών με σχεδόν μηδενικά περιθώρια και ανάλυση 2960 x 1440 pixels. Η μπαταρία του εξασφαλίζει αυτονομία τουλάχιστον για μια μέρα χάρη στην χωρητικότητα των 4000mAh ενώ η μικρότερη επιλογή χωρητικότητας είναι τα 128GB. Φυσικά θα υπάρξει και μοντέλο με 512GB τα οποία με τη βοήθεια καρτών microSD προσφέρουν χωρητικότητα έως και 1TB. Το Note 9 δανείζεται χαρακτηριστικά της σειράς S9, περιλαμβάνοντας στερεοφωνικά ηχεία ρυθμισμένα από την AKG με Dolby Atmos και μεταβλητού διαφράγματος κάμερα f/1,5-2,4 (στα 12MP), η οποία εκτός των άλλων συνυπάρχει με άλλη μια εξίσου 12MP. Αξίζει να σημειωθεί πως το λογισμικό κάμερας έχει ανανεωθεί και αυτό, παρέχοντας έξυπνα χαρακτηριστικά και επιπλέον δυνατότητες.


Ωστόσο, φέτος την παράσταση κλέβει το S Pen που έρχεται ιδιαίτερα βελτιωμένο με πάχος μύτης μόλις 0,7mm και 4096 επίπεδα πίεσης. Για πρώτη φορά αξιοποιεί την τεχνολογία Bluetooth, επιτρέποντας στο χρήστη να κάνει πολλά περισσότερα από το να γράφει μόνο στο κινητό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασύρματο τηλεχειριστήριο για έλεγχο των καμερών, για παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Η Samsung γι' αυτό το λόγο διαθέτει και ένα toolkit app που επιτρέπει στους developers να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες στις εφαρμογές τους. Και φυσικά δεν χρειάζεται να φορτιστεί ή να αλλαχτούν οι μπαταρίες του αφού αυτά γίνονται απευθείας στην συσκευή.

Και εφόσον μιλάμε για ένα πανίσχυρο κινητό δεν θα μπορούσε να έλλειπε από αυτό η λειτουργία DeX, η οποία προσφέρει desktop εμπειρία όταν συνδεθεί σε μια οθόνη με το αντίστοιχο αξεσουάρ.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Note 9 βασίζεται σε δυο επεξεργαστές, είτε στον Snapdragon 845 είτε στο Samsung Exynos chip (αναλόγως τη χώρα διάθεσης), όπου και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ένα καινοτόμο σύστημα ψύξης νερού-άνθρακα για αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας. Η προσωρινή μνήμης φτάνει τα 6GB στην έκδοση με τα 128GB ενώ αυτή με τα 512GB φέρει 8GB RAM, εκτοξεύοντας τις δυνατότητες για multitasking στα ύψη.


Το Note 9 θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου σε τρείς επιλογές χρωμάτων ενώ οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 1000 δολάρια για τα 128GB και στα 1250 δολάρια για τα 512GB.

Σχόλια