Samsung portable SSD X5, για αυτούς που αναζητούν απίστευτες ταχύτητες μεταφοράς

H Samsung λανσάρει τον πρώτο NVMe εξωτερικό δίσκο SSD, προσφέροντας τρομερές ταχύτητες μεταφοράς μεγάλων αρχείων για κάθε επαγγελματία και όχι μόνο.
O Portable SSD X5 σε επίπεδο αριθμών φτάνει τα 2,8GB/s για ανάγνωση δεδομένων ενώ η εγγραφή επιτυγχάνεται στα 2,3GB/s. Για να επιτευχθούν αυτές οι ταχύτητες βασίζεται σε σύνδεση Thunderbolt 3 ενώ γι' αυτούς που αναρωτιούνται, με πιο απλά λόγια, μπορεί να μεταφέρει ένα αρχείο μεγέθους 20GB σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Samsung.

Αναμφίβολα αυτές οι ταχύτητες μεταφοράς εξυπηρετούν αυτούς που δουλεύουν αρχεία video 4K ή φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, προσφέροντας ταχύτατους χρόνους μεταφοράς. Ο δίσκος είναι συμβατός με συστήματα Windows και Mac ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει είναι η ύπαρξη αποκλειστικά θύρας Thunderbolt 3. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 150 γραμμάρια, το σασί του είναι ανθεκτικό σε πτώσεις καθώς επίσης διαθέτει hardware κρυπτογράφηση δεδομένων AES 256-bit. Τέλος, για όσους ανυπομονούν να τον βάλουν στη λίστα με τις μελλοντικές αγορές τους θα είναι διαθέσιμος τον επόμενο μήνα ενώ οι τιμές πώλησής του θα διαμορφωθούν ως εξής: 500GB στα 400 δολάρια, 1TB στα 700 δολάρια και 2TB στα 1400 δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί πως θα συνοδεύεται από τρία χρόνια περιορισμένης εγγύησης για παν ενδεχόμενο.

Σχόλια