H Canon ανακοίνωσε την πρώτη της full-frame mirrorless κάμερα


H Canon ανακοίνωσε την πρώτη της full-frame mirrorless κάμερα καθώς και τους αντίστοιχους φακούς και αυτή δεν είναι άλλη από την EOS R. Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της Nikon με τις δικές της mirrorless, πλέον όλα δείχνουν ότι οι δύο γίγαντες της Ιαπωνίας παίρνουν στα σοβαρά τη συγκεκριμένη κατηγορία μετά από χρόνια, ακολουθώντας τις Sony και Fujifilm.

To εν λόγω μοντέλο διαθέτει αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm και ανάλυσης 30,3-megapixel με δυνατότητες ISO εύρους 100-40.000. Ο αισθητήρας χρησιμοποιεί dual-pixel σύστημα αυτόματης εστίασης 5.655 σημείων και συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας της Canon DIGIC 8. Στο πίσω μέρος υπάρχει οθόνη 3,2-ιντσών πλήρους αφής, OLED ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο καθώς επίσης και ένα LCD panel στο πάνω μέρος απεικονίζοντας βασικές πληροφορίες κατά την χρήση.


Ενώ η κάμερα θυμίζει μια "αδυνατισμένη" DSLR, η EOS R αλλάζει τα δεδομένα, δείχνοντας ότι το μέλλον ανήκει στις mirrorless. Αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι φακοί με μοντούρες RF διαθέτουν ένα δακτυλίδι ελέγχου για ζουμ και χειροκίνητη εστίαση ενώ στο πίσω-αριστερό μέρος της κάμερας υπάρχει ένα control bar όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες λειτουργίες. Υποστηρίζει το φορμά της Canon 14-bit CRW RAW ενώ η ταχύτερη επιλογή κλείστρου είναι στα 1/8000 δεύτερα.

Για τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας, το χαρακτηριστικό dual-pixel AF είναι διαθέσιμο και εδώ με ανάλυση εικόνας στα 4K/30p ή σε 1080p/60fps. Επιπλέον μπορεί να καταγράψει πλάνο 120p στην ανάλυση των 1280 x 720 pixles με ρυθμό 160Mbps και όριο εγγραφής τα 7,5 λεπτά ενώ σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή η εγγραφή φτάνει τα 30 λεπτά.


Η νέα mirrorless είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και είναι ανθεκτική σε αντίξοες καιρικές συνθήκες επιτρέποντας στους χρήστες να την χρησιμοποιήσουν σχεδόν παντού και πάντα. Στο κομμάτι των συνδέσεων διαθέτει εξόδους HDMI, USB-C, ακουστικών, υποδοχή για μικρόφωνο ενώ ασύρματα επικοινωνεί μέσω Bluetooth και Wi-Fi.

Οι πρώτοι φακοί για την EOS R είναι οι παρακάτω:
  1. 24-105mm f/4 L
  2. 50mm f/1.2 L
  3. 28-70mm f/2 L
  4. 35mm f/1.8 macro
Παράλληλα η εταιρεία κυκλοφορεί και τρείς αντάπτορες για τους παραπάνω φακούς, εκ των οποίων ο ένας διαθέτει δακτυλίδι ελέγχου και ό άλλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με drop-in φίλτρα.

Η νέα Canon EOS R θα πωλείται στην τιμή των 2300 δολαρίων (σώμα) και στην τιμή των 3400 δολαρίων με τον φακό 24-105mm f/4 L ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια