Nέο iPhone XR με οθόνη 6,1", ποικιλία χρωμάτων και προσιτή τιμή


Μαζί με τα νέα iPhone Xs & Xs Max παρουσιάστηκε και ένα ακόμα ελαφρώς πιο προσιτό μοντέλο. Αυτή δεν είναι άλλο από το iPhone XR που στην ουσία είναι ένα iPhone X με διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά και πολλαπλές χρωματικές επιλογές.

Το νέο iPhone XR διαθέτει οθόνη LCD 6,1-ιντσών, την οποία έχει βαπτίσει η Apple ως "Liquid Retina" προσφέροντας ανάλυση 1792 x 828 pixels (326ppi) και υποστήριξη της τεχνολογίας True Tone.

Το πίσω μέρος της συσκευής αποτελείται από αλουμίνιο, διαθέτει standard αδιαβροχοποίησης IP67 (αντί του IP68 των Xs) και απουσιάζει η λειτουργία 3D Touch, η οποία έχει αντικατασταθεί με το σύστημα αφής Haptic που προσφέρει παρόμοια ανταπόκριση με αυτή των trackpad στα ΜacBook Pro.

Στο εσωτερικό του iPhone XR κρύβεται ο A12 Bionic επεξεργαστής, όπως και στα Xs & Xs Max, ενώ δεν λείπει το "Neural Engine" δηλαδή η επεξεργασία εικονικής πραγματικότητας (AI).

Για να μειωθεί το κόστος πώλησης και να διαφοροποιηθεί από τα άλλα μοντέλα το XR διαθέτει μονή πίσω κάμερα, παρόμοια με του iPhone 8. Είναι όμοιος αισθητήρας με των Xs, ευρυγώνιος και ανάλυσης 12MP χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από τον τηλεφακό. Παρ' όλα αυτά προσφέρει λειτουργία πορτραίτου, συνδυάζοντας hardware και software στοιχεία για να πετύχει το εφέ θολωμένου φόντου.

Η εμπρός κάμερα είναι όμοια με των Xs με ανάλυση 7MP, υποστήριξη Face ID, λειτουργία πορτραίτου, Animoji και Memoji.

Στο κομμάτι της αυτονομίας η Apple υπόσχεται έως και 90 λεπτά περισσότερη διάρκεια συγκριτικά με του iPhone 8 Plus.

Τέλος, το νέο iPhone XR έρχεται σε ποικιλία χρωμάτων (μαύρο, λευκό, μπλε, κοραλλί, κίτρινο και κόκκινο) θυμίζοντας τις επιλογές που πρόσφερε στο παρελθόν το iPhone 5C. Σημαντικό και ευχάριστο στοιχείο του XR είναι η τιμή του καθώς είναι πιο προσιτό από το iPhone XS, με τιμή που ξεκινά από τα 749 δολάρια για την έκδοση των 64GB ενώ θα υπάρξουν μοντέλα με 128GB και 256GB. Οι προ παραγγελίες ξεκινούν στις 19 Οκτωβρίου και η διάθεση των συσκευών θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου.



Σχόλια