Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Αpple Watch Series 4


Μαζί με τα νέα iPhone η Apple παρουσίασε και την ανανεωμένη έκδοση του Apple Watch. Η τέταρτη σειρά του δημοφιλούς smartwatch έρχεται με πολλές προσθήκες και νέα χαρακτηριστικά.

Ακολουθώντας την τάση των smartphones με μειωμένα περιθώρια οθόνης, το Series 4 διαθέτει μια μεγάλη edge-to-edge οθόνη, η οποία είναι κατά 30% μεγαλύτερη από αυτή του Series 3. Στις άκρες είναι κυρτή και δένει ομοιόμορφα με το υπόλοιπο σώμα του ρολογιού. Όσον αφορά το μέγεθος της κάσας διατίθεται σε δυο επιλογές: 40mm και 44mm. Επίσης είναι λεπτότερο και θα διατεθεί σε χρώματα Space Gray, Silver, Gold ενώ θα υπάρξει και η έκδοση Stainless Collection.

Το νέο Apple Watch Series 4 θα συνεργάζεται με τα προηγούμενα ρολόγια της Apple, επιτρέποντας των συγχρονισμό δεδομένων από το ένα στο άλλο.

To πίσω μέρος αποτελείται από μαύρο κεραμικό υλικό ενώ η οθόνη από κρύσταλλο ζαφειριού. Επιπλέον ο αισθητήρας ρυθμού καρδιακών παλμών έχει αναβαθμιστεί με ένα EKG sensor, ο οποίος σε αντίθεση με τον προγενέστερο καταγράφει τον παλμό της καρδιάς (και όχι το ρυθμό). Με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή μπορεί να ενημερώσει τον κάτοχο εάν έχει κάποιο θέμα υγείας (πχ. κολπική μαρμαρυγή) ή αν ο παλμός είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Φυσικά η Apple έχει λάβει πιστοποίηση FDA (Food and Drug Administrator) για αυτά τα χαρακτηριστικά και είναι η πρώτη συσκευή που προσφέρει επίσημα κάτι τέτοιο. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία τεχνικά να κατατάξει το Watch Series 4 ως ιατρική συσκευή.

Ακόμη προσφέρει έως και δυο φορές καλύτερες επιδόσεις χάρη στο νέο S4 chip. Εσωτερικά διαθέτει και νέο γυροσκόπιο, το οποίο σύμφωνα με την Apple, αναγνωρίζει πότε ο κάτοχος του ρολογιού έχει πέσει στο έδαφος, έτσι ώστε να ειδοποιεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση πτώσης και ακινησίας για ένα λεπτό.

Σχετικά με την αυτονομία δεν έχει αλλάξει κάτι παρ' όλα τα νέα χαρακτηριστικά και όπως το προηγούμενο προσφέρει 18 ώρες λειτουργίας.


Το Apple Watch Series 4 θα είναι διαθέσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 339 δολαρίων για την έκδοση χωρίς κάλυψη δικτύου και στα 499 δολάρια για την έκδοση cellular. Επίσης η εταιρεία θα συνεχίζει να πουλάει το Series 3 στην τιμή των 279 δολαρίων.


Σχόλια