DJI Osmo Pocket, η μικρότερη κάμερα με gimbal και εγγραφή video στα 4K από την DJI


Το νέο προϊόν της DJI ακούει στο όνομα Osmo Pocket και είναι η μικρότερη κάμερα χειρός με gimbal που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια αρκετά καλή κάμερα στις διαστάσεις μιας GoPro που ωστόσο ενσωματώνει μηχανικό σταθεροποιητή και δείχνει ότι η DJI στρέφεται και στο τομέα τον μικρότερων gadgets, που λόγω μικρών διαστάσεων είναι εξίσου χρήσιμα και διασκεδαστικά.

Το Osmo Pocket έχει ύψος περίπου 10 εκατοστών και ζυγίζει μόλις 116 γραμμάρια καθιστώντας το έτσι ιδιαίτερα φορητό και εφικτό να χωρέσει στη τσέπη ενός μπουφάν.

Η κάμερα του διαθέτει αισθητήρα 1/2,3-ιντσών και είναι ικανή να καταγράψει video 4K στα 60fps (@100Mbps) και παράλληλα εφοδιάζεται με μηχανικό gimbal τριών αξόνων. Η μπαταρία (LiPo, 875mAh) του προσφέρει αυτονομία 2 ωρών για συνεχόμενη εγγραφή σε ανάλυση 4k/30fps. Ακόμα μπορεί να αποθανατίσει στιγμές σε ποιότητα 12-megapixel ενώ διαθέτει διπλά μικρόφωνα για στερεοφωνική εγγραφή ήχου.

Στα χαρακτηριστικά του προστίθεται και η μικρή οθόνη 1-ίντσας που ενσωματώνει και από την οποία ο χρήστης μπορεί να δει άμεσα τι καταγράφει αλλά και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, αν κάποιους δεν τους βολεύει, λόγω μικρής διαγωνίου, μπορούν να συνδέσουν απευθείας το κινητό με την universal υποδοχή (USB-C ή Lightning) που υπάρχει ακριβώς κάτω από την οθόνη. 

Αν και μικρό στο μάτι το νέο Osmo Pocket εφοδιάζεται με χαρακτηριστικά που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα όπως object tracking, face tracking, time-lapse και auto panorama.

Παράλληλα με αυτό η DJI σχεδιάζει να προωθήσει και αρκετά accessories που βελτιώνουν τη χρήση του Osmo Pocket όπως αντίστοιχα mounts, χειριστήριο Wi-Fi, φίλτρα ND, αδιάβροχη θήκη, κοντάρι και αντάπτορα 3,5 χιλιοστών για μικρόφωνα. Ακόμη θα συνοδεύεται από προστατευτική θήκη με μπαταρία που θα επιτρέπει τη φόρτιση ενώ θα είναι στη τσάντα. 

Το νέο DJI Osmo Pocket θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα πωλείται στην τιμή των 359€.

Σχόλια