Νέος τρόπος διαχείρισης του χρόνου που σπαταλάς στο Instagram


Τον Αύγουστο, το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν το νέο πίνακα ελέγχου δραστηριότητας ο οποίος παρουσιάζει στους χρήστες πόσο χρόνο σπαταλούν στις εφαρμογές αλλά και τρόπους για να περιορίσουν τη αλόγιστη χρήση. Πλέον, το εν λόγω χαρακτηριστικό ξεκινά να διανέμεται μέσω ενημερώσεων και γίνεται διαθέσιμο προς τους χρήστες.

Μετά την Apple με το Screen Time (σε iOS) και την Google με την αντίστοιχη λειτουργία Digital Wellness (στο Android 9.0), φαίνεται πως οι μεγάλες εταιρείες θέλουν να βοηθήσουν τους χρήστες ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τον προσωπικό τους χρόνο κατά χρήση εφαρμογών. Άλλωστε, οι εφαρμογές, τα κινητά και οι νέες τεχνολογίες έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και δυστυχώς μεγάλο ποσοστό χρηστών έχει εξαρτηθεί από αυτά σε μεγάλο βαθμό.

Στην περίπτωση των Facebook και Instagram dashboards, η νέα δυνατότητα παρουσιάζει το συνολικό χρόνο του σπαταλά κάποιος στην εφαρμογή κατά τις τελευταίες επτά ημέρες ενώ κάνει εφικτή τη δυνατότητα να παύουν οι ειδοποιήσεις για το διάστημα που θα επιλέξει ο χρήστης. Έτσι, σκοπεύει να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στο πώς αλληλοεπιδρούν με τα κοινωνικά δίκτυα, βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία και κάνοντας καλύτερο το well-being

Σχόλια