Η Samsung ανακοίνωσε την Infinity Flex Display και το One UI


Κατά τη διάρκεια του φετινού developer conference (SDC 2018), η Samsung ανακοίνωσε την Infinity Flex Display αλλά και το One UI που κάνει τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της εταιρείας πιο χρηστικά ενώ θα το δούμε και στις υπόλοιπες συσκευές της.



Αναμφίβολα αυτό που είδαμε για πρώτη φορά από την εταιρεία και κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το Infinity Flex Display. Αν και η Samsung δεν ανακοίνωσε κάποιο πλήρως λειτουργικό και έτοιμο προς πώληση αναδιπλούμενο smartphone, πήραμε μια πρώτη γεύση για το τί να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον. Το panel που είδε τα φώτα της δημοσιότητας βασίζεται σε OLED τεχνολογία και είναι ικανό να αναδιπλωθεί καθέτως ενώ στο πλήρες άνοιγμά του προσφέρει θέαση διαγωνίου 7,3-ιντσών.


Και για να γίνει όλο αυτό πιο φιλικό προς το χρήστη έρχεται και το One UI. Η Samsung σε συνεργασία με την Google και Android developers σχεδίασαν ένα user interface άκρως μινιμαλιστικό που "κρατά" το σχετικό περιεχόμενο στο κάτω μισό της οθόνης εξασφαλίζοντας εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι, ειδικά σε τέτοιου είδους συσκευές.

Παράλληλα το νέο UI βελτιστοποιεί την περιοχή της οθόνης για καλύτερη παραγωγικότητα εν κινήσει. Καθώς "ξεδιπλώνει" κανείς το κινητό, το νέο λειτουργικό επεκτείνει το περιεχόμενο σε όλο το εύρος της οθόνης προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και multitask εφαρμογή.

Δυστυχώς δεν έγινε λόγος για το πότε θα δούμε το foldable Galaxy σε επίσημη - τελική - παρουσίαση ωστόσο σίγουρα το αναμένουμε στους επόμενους μήνες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν είναι και τόσο απλό να λανσάρεις μια τέτοια συσκευή στο καταναλωτικό κοινό λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων. Άλλωστε από κατασκευαστικής πλευράς η Infinity Flex Display αντί του γυαλιού διαθέτει ένα προστατευτικό layer, από προηγμένο πολυμερές υλικό, το οποίο προσδίδει ευκαμψία και ανθεκτικότητα και αποτελεί αποκλειστική εφεύρεση της εταιρείας για αυτό το σκοπό.


Photos: Samsung

Σχόλια