Αυτό είναι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone


Αν και φήμες ήθελαν τη Samsung να μας προσφέρει το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone, άλλη είναι η εταιρεία που υλοποιεί κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Πρόκειται για την εταιρεία Royole η οποία (από το πουθενά) παρουσίασε το FlexPai, ένα smartphone-tablet με αναδιπλούμενη οθόνη 180 μοιρών και διαγωνίου 7,8-ιντσών που πραγματικά λειτουργεί.

Σε αποκλειστικό event στο San Francisco έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας συσκευής που αν και απέχει αρκετά από ένα flagship κινητό, πρόκειται για τη πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή που γίνεται πραγματικότητα και δεν αποτελεί μέρος ενός video concept.


Το FlexPai θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας και θα κοστίζει περίπου 1300 δολάρια προσφέροντας 128GB αποθηκευτικού χώρου και θα διαθέτει από 2GB έως 8GB RAM αναλόγως την έκδοση. Ακόμη εξοπλίζεται με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων Qualcomm Snapdragon (στα 2,8Ghz), ανάλυση οθόνης 1920 x 1440 pixels, όταν είναι πλήρως ανοιχτό και μπαταρία χωρητικότητας 3800mAh.

Η συσκευή είναι καθαρά στην αρχική της φάση και αυτό φανερώνεται από την όχι και τόσο άψογη λειτουργία ενώ το Water OS που "τρέχει" ίσως να μην είναι ότι καλύτερο, σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις από δοκιμές.

Από την άλλη είναι μια καινοτόμα συσκευή που διαθέτει μια άθραυστη οθόνη AMOLED που μπορεί να αναδιπλωθεί για περισσότερες από 200,000 φορές και ίσως να αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής πραγμάτων στο χώρο της τεχνολογίας.

Σχόλια