To mobile internet είναι γρηγορότερο από το WiFi σε 33 χώρες


Σίγουρα ένα σύγχρονο WiFi hotspot μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τα δεδομένα κινητής (4G), ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα εφικτό καθώς σε κάποιες χώρες το WiFi είναι πολύ πιο αργό. Η OpenSignal παρουσίασε μια έρευνα από την οποία προκύπτει ότι τα δεδομένα κινητής προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες σερφαρίσματος από τα WiFi hotspots (σε οικιακά δίκτυα) σε 33 χώρες από Αφρική, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή. Και οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες.

Φυσικά υπάρχουν αρκετές χώρες όπου τα δεδομένα (4G) και το WiFi είναι ανταγωνιστικό ως προς το πιο μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Ομολογουμένως, το WiFi έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε χώρες όπου το οικιακό broadband είναι αρκετά γρήγορο, όπως το Hong Kong, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από την άλλη, η συνδεσιμότητα μέσω LTE σε πόλεις όπως το Λίβανο τείνει να είναι έως και 25Mbps γρηγορότερη από μια οικιακή σύνδεση.

Τα αποτελέσματα της OpenSingal φανερώνουν πως οι χρήστες και οι κατασκευάστριες εταιρείες πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα του WiFi. Ένώ στο παρελθόν θα μπορούσε να ήταν εφικτό το WiFi να ήταν σαφώς ανώτερο λόγω μη προηγμένων συσκευών κινητής, στην εποχή του LTE τα δεδομένα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Φυσικά περιμένουμε ακόμα πιο ανατρεπτικά στοιχεία (θετικά για τα δεδομένα κινητής) με τον οριστικό ερχομό του 5G που υπόσχεται ταχύτητες επιπέδου gigabit για κάποιους χρήστες. Ίσως μελλοντικά οι χρήστες να στρέφονται περισσότερο στη χρήση των δεδομένων κινητής ακόμα και για οικιακή χρήση και όχι όταν βρίσκονται εν κινήσει αφού οι ταχύτητες είναι ήδη αρκετά πιο υψηλές από το παραδοσιακό WiFi.

Πηγή

Σχόλια