H Qualcomm ανακοινώνει τον Snapdragon 855 για τα κινητά του 2019


Ο νέος top επεξεργαστής της Qualcomm θα ακούει στο όνομα Snapdragon 855 και θα είναι αυτός που θα συναντήσουμε στα αναμενόμενα flagship κινητά της νέας χρονιάς. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το νέο μοντέλο, εν όψη του Snapdragon Technology Summit που διεξάγεται στη Χαβάη.


Το νέο ολοκληρωμένο αποτελεί την αναβάθμιση του πολυφορεμένου Snapdragon 845, που ανακοινώθηκε στο ίδιο conference ένα χρόνο πριν. Παρ' όλα αυτά ο 855 είναι δεν απλά ένας νέος επεξεργαστής. Είναι η αρχή για την είσοδο για μονοπάτια των δικτύων 5G και φυσικά στις συσκευές που θα το υποστηρίζουν. Η Qualcomm ανάφερε πως η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει "multi-gigabit" ταχύτητες κατεβάσματος σε δίκτυα 5G.

«Το δίκτυο 5G βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα αφού προσφέρει έως και δέκα φορές μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς (σε σύγκριση με το 4G) παρ' όλα αυτά για την Ελλάδα είναι ακόμα νωρίς και είναι κάτι που ίσως δούμε τα επόμενα ένα με δυο χρόνια.»

Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής για φορητές συσκευές θα προσφέρει έως και τρεις φορές καλύτερη απόδοση AI συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά ενώ θα ενσωματώνει μια νέα δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας, κάνοντας της κάμερες ακόμα πιο έξυπνες. "Θα αναγνωρίζει ποιος και τί είναι αυτό που καταγράφει η κάμερα", ανάφερε ο πρόεδρος της Qualcomm Alex Katouzian. Παράλληλα το chip θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε παιχνίδια και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σ' αυτό.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως το Snapdragon 855 θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική μέθοδο κατασκευής 7 χιλιοστών αντί των 10mm που κατασκευάζονται τα 835 και 845. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη αποδοτικότητα σε συνδυασμό με αυξημένη αυτονομία.


Σχόλια