O Elon Musk παρουσίασε το πρώτο υπόγειο τουνελ για ταχύτερη μετακίνηση


O Elon Musk δεν σταματά με τις νέες τεχνολογίες και αυτή τη φορά παρουσιάζει κάτι που ίσως μελλοντικά δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγάλων πόλεων. Ένα υπόγειο τούνελ μεταφοράς είναι η νέα αποκάλυψη, που υλοποιήθηκε στο Los Angeles, για γρηγορότερη μεταφορά των ανθρώπων σε μια πόλη.

Το δοκιμαστικό υπόγειο τούνελ είναι αποστάσεως 3,2 χιλιομέτρων και περνά κάτω από δρόμους της Hawthrone στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της SpaceX. Επιπλέον, ο Musk σχεδιάζει να αποκαλύψει και ανελκυστήρες που θα φέρνουν τα άτομα από το δρόμο στο εσωτερικό των τούνελ. Η υλοποίηση της ιδέας ήρθε μετά από δυο χρόνια όπου ο ίδιος το είχε ανακοινώσει  μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Φυσικά για τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και μια μεταφορά με τη βοήθεια ενός τροποποιημένου Tesla X, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα έως 80 χλμ, ωστόσο οι ταχύτητες που υπόσχονται θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Όλο αυτό σκοπεύει στο να βοηθήσει τον Musk και την The Boring Company να διεξάγουν έρευνες και να αναπτύξουν ένα ευρύτερο σύστημα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Los Angeles και όχι μόνο.

Φυσικά, οι δυσκολίες είναι πολλές και μια από αυτές είναι το οικονομικό. Ο Elon Musk ανάφερε πως η πρώτη υλοποίηση για τα 3,2 χλμ κόστισε 10 εκατ. δολάρια χωρίς να υπολογίζονται μέσα σ' αυτά τα χρήματα για το κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης. Επιπλέον απαιτήθηκε μια ομάδα των 20 ατόμων για να λειτουργήσει η μηχανή 24 ώρες τη μέρα. Αυτό φανερώνει πως πρόκειται για ένα δαπανηρό εγχείρημα που εκτός των άλλων απαιτεί και εργατοώρες.

Σχόλια