Προσοχή σε ψευδή scam emails από το Netflix


Οι επιτήδειοι καραδοκούν και δεν χάνουν λεπτό για να αποκτήσουν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία χρηστών διάφορων υπηρεσιών. Ένα νέο κύμα "ψαρωτικών" scam emails εκμεταλλευόμενο τη φήμη του Netflix πλήττει πολλούς χρήστες ανά τον κόσμο.

Όταν υπάρχει κάποιο θέμα οφειλής ή πληρωμής με το συνδρομητικό λογαριασμό του Netflix συνήθως αποστέλλεται ένα email ενημέρωσης του τρόπου πληρωμής στο λογαριασμό του mail μας. Με αυτό τον τρόπο επιτήδειοι αποστέλλουν παρόμοιο (εμφανισιακά) email που ζητά να προσθέσει ο χρήστης τα στοιχεία πληρωμής. Αν δεν το υποπτευθεί οδηγείται σε μια σελίδα που μοιάζει με αυτή του Netflix και εν συνεχεία αν δοθούν στοιχεία το μόνο που θα γίνει είναι να έχουν υποκλαπεί τα λογαριασμοί και σχετικές πληροφορίες.


Γι' αυτό το λόγο η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να παίρνουμε πάντα στα σοβαρά ότι υπάρχει στο inbox μας αλλά τις περισσότερες φορές να προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε αν η πηγή των emails που λαμβάνουμε είναι έγκυρη, ειδικά αν κάτι μας φαίνεται παράξενο.

Επιπλέον προτείνει τα παρακάτω για να αποφευχθούν πιθανές υποκλοπές μέσω παραπλάνησης:

- Έλεγχος των email και άμεση επικοινωνία με τις εταιρείες σε περίπτωση ύποπτου email καθώς και επιβεβαίωση των διευθύνσεων ή των τηλεφώνων που αναγράφονται στο email.
- Κακή ορθογραφία και προτάσεις που δεν βγάζουν καθαρό νόημα πολλές φορές φανερώνει ότι πρόκειται για scam.
- Αναφορά των phising emails στο spam@uce.gov (διεύθυνση του FTC) αλλά και στο reportphishing@apwg.org (Anti-Phishing Working Group). Επιπλέον πρέπει να γίνεται ενημέρωση της εκάστοτε εταιρείας. Για το Netflix μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω μηνύματος στο phishing@netflix.com.

Πηγή: bgr.com

Σχόλια