Η Apple μειώνει αρκετά την παραγωγή των iPhone


Η Apple έχει σημαντικά μειωμένα έσοδα και αντίκτυπο σ' αυτό είναι η μείωση παραγωγής iPhone. Λιγότερες συσκευές κατά 10% θα παραχθούν μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Μαρτίου, αφού υπολογίζεται να πουληθούν περίπου 40 εκατομμύρια κομμάτια (αντί για 43 εκ.).

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Nikkei Asian Review, αναφέρεται πως η εταιρεία του Cupertino ζήτησε από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα iPhone για το επερχόμενο τετράμηνο. Η μικρότερη παραγωγή θα αφορά όλες τις νέες συσκευές όπως iPhone XS, XS Max και XR.

Συγκριτικά με τις περσινές πωλήσεις το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 20% αφού το πρώτο τρίμηνο του 2018 πωλήθηκαν 52,2 εκατομμύρια iPhone, παρ΄ όλα αυτά η χρηματική επίδραση διαφέρει καθώς η τιμολόγηση των νέων συσκευών είναι υψηλότερη απ' ότι τα προγενέστερα μοντέλα.

Εκτός των υψηλών τιμών των νέων iPhone, και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple οι μειωμένες πωλήσεις οφείλονται και στο γεγονός ότι πολλοί χρήστες επισκευάζουν τα κινητά που ήδη έχουν στην κατοχή τους, παρατείνοντας έτσι το χρόνο ζωής τους.

Σχόλια