Sony Master Series Z9G & A9G, νέα μοντέλα 4K & 8K τηλεοράσεων για το 2019


H Sony έδωσε δυναμικό παρών στην CES 2019 παρουσιάζοντας τις νέες Master Series, Z9G 8K (LCD) και A9G 4K (OLED) τηλεοράσεις. Η σειρά Z9G φέρνει στο κοινό για πρώτη φορά το 8K από την Sony σε δυο υπερμεγέθη μοντέλα 85 και 98-ιντσών ενώ η σειρά A9G προσφέρει τρείς -πιο γήινες- επιλογές 55, 65 και 77-ιντσών.

Όλες οι παραπάνω "φοράνε" τον κορυφαίο επεξεργαστή Picture Processor X1 Ultimate, που ενσωματώνουν όλα τα μοντέλα της σειράς Master ενώ για την Z9G έχει δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος που μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει κάθε αντικείμενο της εικόνας παραμετροποιώντας τη για μέγιστη εμπειρία.

Sony Z9G 8K 98-inch


Ακόμη οι γιγαντιαίες Z9G διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Backlight Master Drive με full-array local dimming και 8K X-tended Dynamic Range PRO. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο feature προσφέρει ανεξάρτητο έλεγχο των LED προσφέροντας απαράμιλλο contrast και υψηλή φωτεινότητα την ίδια στιγμή. Παράλληλα το δεύτερο χαρακτηριστικό (8K XDR PRO) ενισχύει την φωτεινότητα σε περιοχές που χρειάζονται κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Sony Z9G 8K 85-inch

Επιπλέον διαθέτει και ειδικό αλγόριθμό που κάνει upscaling 4K περιεχόμενο σε 8K, προσφέροντας ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Φυσικά εξοπλίζονται με τεχνολογία ήχου Acoustic Surface Audio+ μέσω των τεσσάρων ηχείων που έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή και στο κάτω μέρος του panel αντίστοιχα.

Από την άλλη η σειρά A9G βασίζεται σε panel τεχνολογίας OLED προσφέροντας τέλεια μαύρα, υπέροχο contrast και πολύ καλές γωνίες θέασης σε σύγκριση με τις LCD. Ακόμη διαθέτουν μινιμαλιστική σχεδίαση των βάσεων προσφέροντας έτσι μια κομψή πινελιά στο καθιστικό των κατόχων.

Sony A9G Master Series

Και οι δυο σειρές διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced και Dolby Vision / Atmos ενώ βασίζονται σε λειτουργικό Android TV.

Δυστυχώς, για την ώρα παραμένει άγνωστη η κοστολόγηση αλλά και η ημερομηνία διάθεσης των νέων μοντέλων.

Σχόλια