Το 2019 θα είναι η χρονιά των αναδιπλούμενων κινητών


Το μέλλον των smartphones είναι εδώ. Αυτή είναι η αίσθηση που μας έμεινε μετά την περασμένη εβδομάδα που ανακοινώθηκαν τα Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X και το LGv50 ThinQ με διπλή οθόνη της LG.

Η τελευταία εκδοχή διαφοροποιείται από τις άλλες αφού αποτελείται από δυο ξεχωριστά OLED panel των 6,2-ιντσών τα οποία διπλώνονται μεταξύ τους. Αν και δεν πρόκειται για κάποια νέα τεχνολογία όπως συναντάμε στις άλλες δυο συσκευές είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει με διάφορους τρόπους ενώ θα είναι και πιο προσιτό.
LG v50 ThinQ

Από την άλλη το Galaxy Fold της Samsung με 1980 δολάρια και το Mate X της Huawei με 2600 δολάρια, είναι συσκευές με εξωφρενικές τιμές και άκρως απλησίαστες. Παρ' όλα αυτά φανερώνουν το πώς θα κινηθεί η αγορά στο μέλλον ενώ παράλληλα μας δείχνουν και τις δυνατότητες των δυο εταιρειών που δημιούργησαν κάτι παρόμοιο με διαφορετική φιλοσοφία.

Huawei Mate X

Πρακτικά η Samsung έφτιαξε μια οθόνη που διπλώνει στο εσωτερικό ενώ η Huawei δημιούργησε το εντελώς αντίθετο. Εμφανισιακά η δεύτερη υλοποίηση είναι πιο κομψή αφού τα δυο αναδιπλούμενα μέρη όταν γίνονται ένα εφάπτονται στο ίδιο επίπεδο. Έτσι, η οθόνη των 6,6-ιντσών όταν ανοίξει μετατρέπεται σε ένα ενιαίο panel 8-ιντσών και πέραν τούτου δεν διαθέτει καθόλου notches για τις κάμερες. Από την άλλη η κατασκευή της Samsung μας παραξενεύει λόγω του ότι όταν κλείνει η οθόνη δεν εφάπτονται απόλυτα τα δυο μέρη και μας δημιουργεί αμφιβολίες για την πρακτικότητα της, σύμφωνα και με τα πρώτα reviews.

Samsung Galaxy Fold

Τώρα το πως θα εξελιχθούν αυτές οι νέες τεχνολογίες και πως θα γίνουν πιο προσιτές χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τεχνολογίες του μέλλοντος είναι ήδη εδώ και αναμένουμε να δούμε συναρπαστικά πράγματα τους επόμενους μήνες.

Σχόλια