Canon EOS RP, μια πιο οικονομική full-frame mirrorless από την Canon


H EOS R της Canon απόκτησε και αδερφάκι που ακούει στο όνομα EOS RP. Πρόκειται για μια full-frame mirrorless camera, που στοχεύει αυτούς που θέλουν να μεταπηδήσουν από το σύστημα APS-C. Βασίζεται στην μοντούρα RF ενώ είναι συμβατή και με τους φακούς EF και EF-S μέσω των ειδικών προσαρμογέων.

H EOS RP όντας το μικρό αδερφάκι της R διαθέτει ελαφρώς υποδεέστερα χαρακτηριστικά που όμως δεν απογοητεύουν. Ο αισθητήρας CMOS είναι ανάλυσης 26,2MP και ο επεξεργαστής εικόνας δεν είναι άλλος από τον DIGIC 8 σε συνδυασμό με το Dual Pixel AF σύστημα. Το τελευταίο προσφέρει 4779 επιλέξιμα σημεία εστίασης σε ποσοστό 100% κάθετα της περιοχής του κάδρου και 88% οριζόντια. Παράλληλα η εταιρεία έχει δώσει μικρότερες διαστάσεις στο σώμα της μηχανής κάνοντας το πιο ευέλικτο και φορητό (12,7 x 9,7 x 6,1 εκ. / 485 γρ.).

Οι ικανότητές της στη καταγραφή video της επιτρέπουν λήψη 4K/24p και 1080/60p ενώ προσφέρει και 5fps σε burst shooting. H οθόνη στο πίσω μέρος είναι διαγωνίου 3-ιντσών με ανάλυση 1,04 εκ. pixels ενώ το εικονοσκόπιο είναι τεχνολογίας OLED με 2,36 εκ. pixels

Όπως και στην EOS R και εδώ απουσιάζει η σταθεροποίηση στο σώμα καθώς βασίζονται σε αυτή των φακών. Για τους αρχάριους υπάρχει και λειτουργία εικονικού οδηγού για περαιτέρω βοήθεια στην αρχή ενώ μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω Wi-Fi και Bluetooth.


H Canon EOS RP θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με τιμή για το σώμα μόνο στα 1300$, στα $1999 θα δίνεται με EF προσαρμογέα και φακό EF 24-105mm IS STM και στα 2400$ θα συνοδεύεται από φακό RF 24-105mm F4 L IS USM.

Σχόλια