Αυτές είναι οι σειρές που πρέπει να δεις τώρα στο Netflix (updated)


Καθώς οι υπηρεσίες streaming σειρών (και ταινιών) έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις για περιεχόμενο που μου αφήνει κυρίως καλές εντυπώσεις, σ' αυτό το post θα αναφέρω τις σειρές που έχω δει και πρέπει να δεις και εσύ οπωσδήποτε.

Αν και κάποιες φορές το θέμα "καλής σειράς" είναι υποκειμενικό, σ' αυτή τη περίπτωση το άρθρο θα λειτουργήσει και εναλλακτικά ως μια καλή πηγή αναζήτησης περιεχομένου, για αυτές τις στιγμές που κάποιος βρίσκεται σε δίλλημα για το τί να παρακολουθήσει. Έτσι, ανατρέχοντας στο post, το οποίο θα προσπαθήσω να το κρατήσω ενήμερο με κάθε τί νέο που παρακολουθώ θα έχει τη δυνατότητα οποιοσδήποτε να βρει κάτι και να μπει στο πειρασμό να το δει ή να το βάλει στη to-do list των σειρών του.

Όσον αφορά το μέσο, θα βασιστώ στο Netflix, παρουσιάζοντας υλικό που θα μπορεί κάποιος να δει εκεί αλλά και σε κάθε άλλη εναλλακτική πηγή. Επιπλέον, επειδή ο ελεύθερος χρόνος μου δεν είναι άπλετος η ανανέωση θα εξαρτάται καθαρά από το πότε βλέπω κάτι νέο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Φυσικά θα μου άρεσε να υπάρχει επικοινωνία και να μου γράφεται σχόλια ή να προτείνετε και εσείς σειρές που πιστεύετε ότι αξίζουν. Όσο για την πλοκή όπου χρειάζεται θα γράφω δυο λόγια ενώ θα παρουσιάζω και την βαθμολογία που δίνουν οι χρήστες του IMDB.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια πάμε να δούμε τι έχω να σας προτείνω:

La Casa de Papel (Money Heist ή αλλιώς Η τέλεια Ληστεία)
Βαθμολογία imdb: 8,6/10

Σίγουρα οι περισσότεροι μπορεί να το έχετε δει ή να σας το έχουν προτείνει. Όσοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ή είναι επιφυλακτικοί τότε απλά καθήστε να το δείτε σήμερα κιόλας. Πρόκειται για μια σειρά με 2 season , 40-45λεπτα επεισόδια και μια τρίτη season που ήδη ετοιμάζεται λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε από αυτούς που το είδαν. Τα επεισόδια τελειώνουν με τέτοιο τρόπο που θες οπωσδήποτε να δεις και το επόμενο "στο καπάκι" ενώ το ενδιαφέρον στα περισσότερα από αυτά κρατιέται αμείωτο.



Safe (Ασφαλείς)
Βαθμολογία imdb: 7,3/10

Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός με τη συγκεκριμένη σειρά. Ήθελα και δεν ήθελα να τη δώ, όταν ξεκίνησα όμως δεν υπήρχε γυρισμός. Η απώλεια μέλους από μια οικογένεια είναι κάτι που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σ' αυτή αλλά και στον περίγυρο. Αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο ενώ παράλληλα αναπαράγεται το παρελθόν για να μας οδηγήσει ομαλά στο τέλος μετά από 8 ιδιαίτερα επεισόδια.


Elite
Βαθμολογία imdb: 7,6/10

Αν είδατε το La Casa de Papel και αγαπήσατε τους ηθοποιούς της σειράς τότε έχετε άλλη μια ευκαιρία (μέχρι την 3η season του LCDP) να τους απολαύσετε ξανά σε νέους ρόλους. Κάποιοι από αυτούς έχουν επιλεχθεί για αυτήν την ανατρεπτική σειρά που γίνονται τα πάντα, σε μια κοινωνία που το φαίνεσθε και το χρήμα κυριαρχούν. Πολλά γεγονότα και στιγμές που ίσως σε κάνουν να απορήσεις και να αναρωτηθείς κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο και φυσικά και εδώ ισχύει αυτό που το ξεκινάς και θες να δεις όλα τα επεισόδια μονομιάς.


La mante (Ο μάντης)
Βαθμολογία imdb: 7,5/10

Έγκλημα, δράμα και θρίλερ είναι τα κύρια στοιχεία του Μάντη. Ένας κατά συρροή δολοφόνος γένους θηλυκού συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπίσουν κάποιον που την αντιγράφει ως προς τον τρόπο εκτέλεσης των θυμάτων του. Μυστήριο, δράση και ψυχολογικές στιγμές που εξουθενώνουν μέλος της αστυνομικής ομάδας που έχει αναλάβει το έργο κάνουν την εν λόγω σειρά μοναδική. Μια season με έξι ωριαία επεισόδια είναι αρκετά για να γίνουν τα πάντα.


La forêt (Στο Δάσος) 
Βαθμολογία imdb: 4,8/10 

Εδώ υπάρχει μια αδικία στην βαθμολογία καθώς μέσα από 35.000 ψήφους έχει προσκομίσει μόνο 4,8 αστέρια. Ωστόσο πρόκειται για μια σειρά που συνδυάζει έγκλημα και δράμα, με επεισόδια που σε κάνουν να ανυπομονείς για το τέλος τους αφού δίνεται η εντύπωση πως κάθε ένας είναι υποψήφιος δολοφόνος, όμως οι ανατροπές δίνουν και παίρνουν. Πρόκειται για μια σύντομη σειρά που θα σου αφήνει καλές εντυπώσεις, αναδεικνύει πολλά στοιχεία της φύσης (αν μη τι άλλο) ενώ η κεντρική ηθοποιός είναι το κερασάκι στην τούρτα, για πολλούς λόγους.



Update 15.02.19

You (Εσύ)
Βαθμολογία imdb: 7,9/10 

Ο κεραυνοβόλος έρωτας κάποιες φορές δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στο "You" βλέπουμε την εξέλιξη μιας ερωτικής ιστορίας με τον Joe Goldberg (Penn Badgley), που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να φανερώνει και τις δυο πλευρές του εαυτού του ενώ τα κοινωνικά μέσα και ένα smartphone τον βοηθούν σε όλο αυτό. Πρόκειται για μια σειρά με αμείωτο ενδιαφέρον που μας παρουσιάζει το πως η θέληση να έχουμε το πρόσωπο που ερωτευτήκαμε σε αντίθεση με τη ζήλεια κάποιες φορές οδηγούν τους ανθρώπους στα άκρα. Μια ολόκληρη σεζόν με δέκα εμμονικά επεισόδια σε περιμένουν...


The Fall (Η ώρα της πτώσης)
Βαθμολογία imdb: 8,2/10

Η συγκεκριμένη σειρά αν και πιο παλιά (2013-16), την ανακάλυψα μέσω του Netflix. Μπήκα στο πειρασμό να την παρακολουθήσω αφού το trailer με κέρδισε. Βλέποντας και την σχετικά υψηλή βαθμολογία στο imdb, τελικά δεν βγήκα χαμένος. Η σειρά είναι καλοφτιαγμένη, έχει ωραίο σενάριο που σε κάνει να αναρωτιέσαι τί θα γίνει στην συνέχεια ενώ και εδώ υπάρχουν ψυχολογικές ανησυχίες. Ο Πολ Σπέκτορ (aka Mr. Grey από το 50 Shades of Grey ή Jamie Dornan) είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που κρύβεται πίσω από την εικόνα ενός οικογενειάρχη και η ντετέκτιβ Στέλλα Γκίμπσον προσπαθεί να τον εντοπίσει. Μέσα από τρεις απολαυστικές σεζόν εξελίσσεται ένα "κυνηγητό" με εντυπωσιακό τρόπο που κάθε φορά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τώρα είναι η στιγμή που θα συλληφθεί ο Σπέκτορ ενώ δεν περνά απαρατήρητη η προσπάθεια της ιδιαίτερα σέξι ντετέκτιβ.


Μείνετε συντονισμένοι, το παρόν post θα ενημερώνεται...

Σχόλια