Google Project Wing: Ξεκινά η διανομή προϊόντων μέσω drones


H Google ξεκινά το project διανομής προϊόντων μέσω drones στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, για πρώτη φορά. Η νέα υπηρεσία του μέλλοντος, με ονομασία Project Wing, παίρνει σάρκα και οστά πιο σύντομα απ' ότι θα φανταζόταν κανείς. Έτσι, θα φτάνουν τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και άλλα προϊόντα μέσω των drones απευθείας στο χώρο των καταναλωτών.

Η εν λόγω υπηρεσία λειτούργησε δοκιμαστικά για 18 μήνες στο βόριο τμήμα της Καμπέρας και μέσα σ' αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες ούτε κάποιο ατύχημα. Για την ώρα έχουν υπογράψει συμφωνία 12 τοπικές επιχειρήσεις για να κάνουν χρήση των drones έτσι ώστε να μεταφέρουν εναέρια τα βασικά προϊόντα στους πελάτες τους.


Πέραν των δοκιμών, το πράσινο φως δόθηκε αφού εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της νέας υπηρεσίας καθώς και η αρτιότητα της εκπαίδευσης των χειριστών και των συντηρητών των drones. Επίσης αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει καθόλου κίνδυνος για τους ανθρώπους, τα κτήρια ή τα αεροπλάνα ενώ οι πτήσεις των drones θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το Project Wing θα αρχίσει επίσημα την λειτουργία του στην Καμπέρα τις επόμενες εβδομάδες και αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλα προάστια.

Σχόλια