Η Microsoft παρουσιάζει το Xbox One S All-Digital Edition


Η Microsoft παρουσίασε μια έκδοση του Xbox One S χωρίς υποδοχή για οπτικά μέσα (disc-less). H All-Digital Edition κοστίζει 249 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου. Φυσικά πρόκειται για ένα νέο μοντέλο το οποίο θα πωλείται παράλληλα με το Xbox One S αλλά και με το ισχυρότερο Xbox One X. Η ουσιαστική διαφορά, όπως αντιλαμβάνεστε, στο νεότερο μοντέλο είναι η αφαίρεση του Blu-ray drive, το οποίο μειώνει την τιμή της συσκευής κατά 50 δολάρια.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει ένα δίσκο 1TB (τεχνολογίας HDD) με προ-εγκατεστημένους τους τίτλους παιχνιδιών Forza Horizon 3, Sea of Thieves και Minecraft. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακριβώς όμοια με του υπάρχοντος Xbox One S χωρίς το 4K Blu-ray drive.

Με την εν λόγω κίνηση, η Microsoft τεστάρει την ιδέα για μελλοντικές κονσόλες καθαρά ψηφιακές χωρίς την ύπαρξη υποδοχής για οπτικά μέσα. Στην πράξη, ο κάθε χρήσης θα κατεβάζει τα παιχνίδια και θα τα έχει στην προσωπική του ψηφιακή συλλογή ενώ εξοικονομούνται παράλληλα πόροι με την μη δημιουργία δίσκων.

Πρόσφατα άλλωστε η εταιρεία παρουσίασε και το Xbox Game Pass, την συνδρομητική της υπηρεσία που προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 100 τίτλους παιχνιδιών. Έτσι, η disc-less εκδοχή της κονσόλας σε συνδυασμό με την συνδρομητική υπηρεσία είναι πλέον γεγονός. Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια xCloud υπηρεσία streaming παιχνιδιών όπου θα παρέχει την δυνατότητα να στριμάρει παιχνίδια σε PCs, κονσόλες και φορητές συσκευές.

Σχόλια