Μάθε πως να καθαρίζεις σωστά τις οθόνες των συσκευών σου


Οι LCD οθόνες των laptop, των desktops, των κινητών και των περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών δεν είναι απλά ένα γυαλί όπως αυτών των παραθύρων. Γι' αυτό το λόγο δεν μπορείς να τις καθαρίζεις με Azax, ούτε σκληρά χημικά καθαριστικά που πιθανόν μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη φθορά. Από την άλλη επειδή καθημερινά, κυρίως οι οθόνες των κινητών/tablets, είναι εστία πολλών μικροβίων υπάρχει τρόπος για να τα καθαρίσεις όλα σωστά, οικονομικά και χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον. Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί ο σωστός τρόπος καθαρισμού όλων των οθονών κάθε συσκευής (smartphones, tablets, τηλεοράσεις κτλ.):

Τι θα χρειαστείς: Ένα πανάκι μικροϊνών (χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες κτλ. τα αποσύρεις για το λόγο ότι μπορεί να γρατζουνήσουν την επιφάνεια), νερό και λευκό ξίδι.




1. Αρχικά απενεργοποιείς την συσκευή. Το να την αφήσεις ανοιχτή ενώ την καθαρίζεις δεν είναι και ότι χειρότερο αλλά για να αποφύγεις περιπτώσεις στατικού ηλεκτρισμού καλό είναι να την κλείσεις. Επίσης, σε μια απενεργοποιημένη οθόνη είναι πιο ευδιάκριτη η σκόνη και οι δακτυλιές.

2. Στη συνέχεια καθαρίζεις απαλά την επιφάνεια την οθόνης με το στεγνό πανάκι μικροϊνών κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

3. Αν επιμένουν οι δακτυλιές και λοιπές βρωμιές τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις και τα άλλα δυο υλικά για να μουσκέψεις το πανάκι μικροϊνών. Αναμιγνύεις νερό και λευκό ξίδι (δοσολογία 50/50) και στη συνέχεια μουσκεύεις ελαφρά το πανάκι και το στραγγίζεις καλά (έτσι ώστε να μην τρέχουν τα υγρά και προκαλέσεις κάποιο βραχυκύκλωμα στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέρη).

4. Καθαρίζεις με απαλές και κυκλικές κινήσεις (όπως στο 2ο βήμα) χωρίς να ασκείς ιδιαίτερη πίεση. Τελειώνοντας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει καθώς η οθόνη θα είναι καθαρή στην εμφάνιση αλλά και στην ουσία αφού το ξίδι είναι φυσικό απολυμαντικό.

Σχόλια