Γνωρίστε τα νέα OnePlus 7 Pro και OnePlus 7


H OnePlus παρουσίασε την νέα έκδοση του πολυαναμενόμενου smartphone της που ωστόσο αυτή τη φορά έρχεται "διπλό". Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δυο νέα μοντέλα, το OnePlus 7 Pro και το OnePlus 7. Πρόκειται για δυο εντελώς ανασχεδιασμένα κινητά που φέρνουν σημαντικές βελτιώσεις στην οθόνη, την κάμερα και την ηχητική τους σε σύγκριση με τα προγενέστερα.

OnePlus 7 Pro

Την οθόνη του Pro, η εταιρεία την αποκαλεί Fluid AMOLED, με διαγώνιο 6,67", ανάλυση QHD+ αλλά και ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) στα 90Hz, σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των προηγούμενων μοντέλων. Προσφέρει ομαλότερη ροή σε κινούμενη εικόνα ενώ αναπαράγει τα χρώματα με μεγαλύτερη πιστότητα και υψηλής ανάλυσης HDR10+. Επίσης, η οθόνη καλύπτει όλο το εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής αφού η κάμερα έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος και αναδύεται μέσω ενός pop-up μηχανισμού, δοκιμασμένου σε 300,000 ανοιγο-κλεισίματα. Επιπλέον μόλις το επιταχυνσιόμετρο αντιληφθεί ότι το τηλέφωνο πέφτει τότε ο εν λόγω μηχανισμός κλείνει έτσι ώστε να προστατευτεί η κάμερα.


Το OnePlus 7 Pro έχει εξοπλιστεί με το πρώτο τριπλό σύστημα κάμερας της εταιρείας. Ο βασικός αισθητήρας είναι ο Sony IMX586 1/2" με ανάλυση 48MP, διάφραγμα f/1.6, OIS και EIS ενώ το χαρακτηριστικό UltraShot ενεργοποιεί το HDR+ - όπου σύμφωνα με την OnePlus - της επιτρέπει να καταγράψει 4 φορές περισσότερο φως. Ακόμα υπάρχει ένα αισθητήρας 8MP (f/2.4, 3x zoom, 74mm) που αναλαμβάνει το ρόλο του τηλεφακού καθώς άλλος ένας 16MP (13mm) για υπερ-ευρυγώνιες λήψεις. Μέσω της βασικής κάμερας μπορεί να καταγράψει βίντεο στα 4K/60fps ενώ δεν λείπουν και οι επιλογές για slow-motion στα 1080p/240fps και 720p/480fps.

Στο κομμάτι του ήχου αλλά και λόγω της συνεργασίας με την Dolby, το OnePlus 7 Pro, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία για βελτιωμένη ακουστική ωστόσο απουσιάζει η υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Στα βασικά χαρακτηριστικά εντοπίζουμε τον κορυφαίο Snapdragon 855 με ειδικό σύστημα ψύξης (vapor chamber), 12GB μνήμης RAM και 256GB για αποθήκευση (τεχνολογίας UFS 3.0). Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 4000mAh ενώ ο νέο φορτιστής Warp Charge 30 (5V/6A) κοντρολάρει την θερμοκρασία έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται το τηλέφωνο ενώ φορτίζεται χωρίς παρ' όλα αυτά να υπερθερμαίνεται.


Εξωτερικά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το γυαλί της οθόνης δεν είναι άλλο από την πέμπτη έκδοση του Gorilla Glass της Corning.

H τιμή του OnePlus 7 Pro ξεκινά από τα 699€.


OnePlus 7




Μαζί με το Pro έχουμε και την πιο προσιτή έκδοση, το OnePlus 7. Πρόκειται για μια συσκευή που εν ολίγοις αποτελεί μίξη των OnePlus 6T και του 7 Pro.

Διαθέτει οθόνη 6,41" Optic AMOLED με ανάλυσης FHD+ και ένα notch στο πάνω μέρος για την κάμερα. Ο επεξεργαστής του δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 855, παρ' όλο του χαμηλότερου κόστους της συσκευής, ο οποίος συνδυάζεται με 6 ή 8GB RAM και 128 ή 256GB αντίστοιχα.


Η κάμερα της συσκευής σ' αυτή την περίπτωση δεν διαθέτει τρίτο αισθητήρα ωστόσο ο κύριος είναι ο ίδιος με του Pro. Στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχει άλλη μία για selfies στα 16MP που είναι ικανή να καταγράψει video στα 1080p.

Ηχητικά εντοπίζουμε ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Pro, δηλαδή stereo ηχεία βελτιωμένα από την Dolby.

Η μπαταρία και ο τρόπος φόρτισης είναι ίδιος με αυτόν του 6T - 3700mAh και τροφοδοτικό 20W.

Τέλος, η τιμή του OnePlus 7 ξεκινά από τα 549€.

Σχόλια

  1. Και κάπως έτσι σκοτώνεις άλλες μεγάλες εταιρίες. Απλά μόνο να ήξερε ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου