DJI Ronin-SC, το νέο ελαφρύ και μικρό gimbal για mirrorless κάμερες


Η DJI ανακοίνωσε το Ronin-SC, ένα νέο ελαφρύ σταθεροποιητή σχεδιασμένο αποκλειστικά για συστήματα mirrorless και compact καμερών.

Όπως και το μέχρι πρότινος Ronin-S έτσι και νέο είναι ένα gimbal τριών αξόνων που κρατιέται κυρίως με το ένα χέρι και προσφέρει πληθώρα ενσωματωμένων λειτουργιών ή μέσω πρόσθετων εξαρτημάτων. Ζυγίζει μόλις 1,08 κιλά (41% λιγότερο από το "S") και μπορεί εύκολα να χωρέσει σε τσάντες καμερών χάρη στο μικρό του όγκο (38% μικρότερο από το "S").


Φυσικά δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά φορητότητας και βάρους που το κάνουν καλύτερο αλλά και τα νέα features που ενσωματώνει. Η DJI έχει προσθέσει τη λειτουργία "Force Mobile" όπου συγχρονίζει άμεσα την κίνηση της συνδεδεμένης συσκευής με το gimbal. Ακόμα η τεχνολογία ActiveTrack 3.0 μπορεί να παρακολουθεί ανθρώπους με τη βοήθεια μηχανών εκμάθησης (AI), όπως επιτυγχάνεται και στα drones της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει ένα Virtual joystick για πλήρες έλεγχο του gimbal από το κινητό ενώ δεν λείπουν επιλογές λήψης TimeLapse και Panorama.

To Ronin-SC υποστηρίζει συστήματα καμερών βάρους έως 2 κιλών και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία έως 11 ωρών. Την πλήρη λίστα με τις υποστηριζόμενες κάμερες -σύμφωνα με την εταιρεία- μπορείτε να δείτε εδώ.

Το νέο gimbal είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω του site και των καταστημάτων της DJI καθώς επίσης και μέσω εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών. Έρχεται σε δυο πακέτα: το Ronin-SC Standard που κοστίζει 359€ και το Ronin-SC Pro Combo (με το focus wheel, το focus motor και το Remote Start Stop Splitter RSS) με κόστος 459€.

Σχόλια